News Flash:

Ghid Sanatate Buna Ziua Iasi - Detoxifiere cu fructe si legume de toamna

27 Octombrie 2009
1512 Vizualizari | 1 Comentarii
Ghid Sanatate Buna Ziua Iasi Detoxifiere cu fructe si legume de toamna
Detoxifierea este indicata in general la fiecare schimbare de anotimp, pentru a ajuta organismul sa elimine toxinele exo si endogene acumulate, pentru a creste imunitatea organismului si redobandirea tonusului fizic si psihic. Pentru ca organismul sa reziste fluctuatiilor de temperatura, frigului, umezelii si infectiilor respiratorii specifice acestui sezon este foarte importanta urmarea unei cure de detoxifiere cu fructe si legume de sezon. Un organism detoxifiat asimileaza mai bine nutrientii si face fata cu succes solicitarilor fizice si psihice. Cura de detoxifiere nu trebuie urmata mai mult de 3 zile. Este indicat sa fie precedata de un consult medical si un set de analize complete. Detoxifierea este interzisa persoanelor cu diabet sau cu alte boli metabolice. Detoxifierea de toamna, ca orice cura de detoxifiere pe care o facem, trebuie in primul rand sa respecte cateva etape obligatorii: Adoptati o dieta sanatoasa! Acesta este primul pas. Renuntati la obiceiurile nocive (de exemplu, fumatul), faceti miscare, chiar daca este o simpla plimbare de cel putin 30 de minute, zilnic, in parc. De asemenea, somnul trebuie sa fie de aproximativ 8 ore pe noapte. Beti zilnic cel putin 2 litri de apa plata sau ceai din plante, sucuri naturale din fructe si legume. Lichidele nu trebuie consumate in graba. Reduceti consumul de alcool, ciocolata si cafea! Inlocuiti cafeaua de dimineata cu ceai verde sau apa! Mancati zilnic fructe (prune, struguri, pepene, ananas, mere, portocale, grapefruit, lamai, mango), legume (varza, conopida, broccoli, morcovi, telina, cartofi fierti in coaja, salata verde) si condimente (busuioc, rozmarin, cimbru, marar, patrunjel) in stare proaspata, cel putin cinci portii de fructe si legume de culori diferite. Consumati alimente bogate in fibre: fructe si legume proaspete, crude si necuratate de coaja, fructe uscate, paine din faina integrala, cereale, ovaz, orez brun si biscuiti din faina integrala. Reduceti consumul de carne grasa, mezeluri, afumaturi, alimente din comert bogate in E-uri. Mancati "hrana vie", adica neprelucrata termic, cel putin o data pe saptamana si beti iaurturi, sana, chefir. Dupa adoptarea unui stil de viata sanatos urmeaza etapa propriu-zisa de detoxifiere, prin efectuarea unor cure de cateva zile (3 pana la 7-10 zile, in functie de toleranta individuala).

Cura cu struguri, pepene si prune

In acest sezon se pot efectua urmatoarele cure: cu struguri, pepene si prune. Avantajul acestor cure este acela ca ofera in acelasi timp un aport substantial de vitamine si minerale naturale, dar si de antioxidanti necesari organismului pentru contracararea efectelor radicalilor liberi. Cura cu prune este indicata in reumatism si hipertensiune. Prunele se consuma cu 30 de minute inainte de mesele principale, fie ca atare, fie sub forma de suc (un pahar inainte de fiecare masa). Totodata, se pot manca 8-10 prune dimineata, inainte de micul dejun sau se poate apela la decoctul de prune uscate, 2 cani pe zi. Se poate folosi si infuzia din flori de prun. Intr-o cana cu lapte fiert se pune 1 lingurita de planta si se bea cald. Persoanele care sufera de ateroscleroza, obezitate, reumatism sau hipertensiune pot face o cura de 3 zile pe saptamana, 3-4 saptamani, consumand exclusiv prune, in functie de toleranta individuala. Prunele crude si cele uscate nu sunt recomandate diabeticilor.
Cura cu struguri (1,5-3 kg/zi) se poate efectua 1-2 zile pe saptamana, impartita in 3 mese. De asemenea, cura se poate face progresiv, timp de 3 zile, o jumatate kg de struguri in prima zi, 1 kg in a doua zi si 1,5 kg in a treia. Dupa aceasta perioada de adaptare se consuma exclusiv struguri, ca atare sau sub forma de suc (must), in urmatoarele 5 zile. O sedinta de aromoterapie sau reflexoterapie, o baie calda cu arome, sauna si masajul pot contribui la efectele benefice ale curei de detoxifiere. Ceaiurile au un puternic efect detoxifiant. Este bine ca in timpul curelor sa consumati plante cu proprietati diuretice, cum sunt: patrunjel, anghinare, sparanghel, fructe de ienupar, telina, papadie.


Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

consumul  | #84878
in exces de fructe tot nu este bun
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2035 (s) | 24 queries | Mysql time :0.055012 (s)

loading...