News Flash:

Ghid Turism BUNA ZIUA Iasi - Campioni la ciocolata

14 August 2009
662 Vizualizari | 0 Comentarii
Ghid Turism BUNA ZIUA Iasi Campioni la ciocolata
A manca ciocolata este un mod de viata in Elvetia, locuitorii tarii cantoanelor detinand recordul mondial la consum de ciocolata: 10 kg si jumatate anual pe cap de locuitor. Pe langa ciocolata, in materie de gastronomie elvetienii se mai lauda si cu "fondue" - mai multe tipuri de branza topita (la propriu) in care se inmoaie bucatele de paine. Considerata de multi specialisti drept cea mai buna din lume, ciocolata elvetiana este preparata cu aceeasi precizie cu care se fabrica si ceasurile elvetiene. Sunt folosite ingrediente de cea mai buna calitate: unt de cacao foarte fin, creme gustoase si lapte proaspat din Alpi. Probabil, fondue este cel mai cunoscut meniu elvetian. Bucatele de paine infipte intr-o tepusa sunt inmuiate in branza topita intr-un vas special, aflat sub o flacara. Secretul consta in topirea mai multor sortimente de branza. In mod traditional, fondue se gateste iarna, dar datorita popularitatii se poate servi in multe restaurante in orice sezon. Desi este extraordinar de bun, nu trebuie uitate nici caloriile, 100 g avand 247 calorii si 14 g grasimi. Insa trebuie luate in calcul calciul (51%), vitamina A (9%) si fierul (2%). Cu ce altceva isi mai delecteaza elvetienii gustul? Cu "Zürcher Eintopf" - ceafa de porc cu legume in stil Zürich, desertul "Apfelküchlein" - mar dat prin aluat, prajit si servit cu sos de vanilie si "Basler Leckerli" - minunate prajituri cu miere.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1725 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017844 (s)

loading...