News Flash:

Ghid Turism BUNA ZIUA Iasi - Mancarea traditionala

21 August 2009
2038 Vizualizari | 0 Comentarii
Ghid Turism BUNA ZIUA Iasi Mancarea traditionala
Cehia are o gastronomie specifica, plina de feluri de mancaruri nu doar satioase, dar si savuroase. Se aseamana cu cea austriaca, cu mici influente unguresti. Mancarea traditionala nu este tocmai pentru cei care se afla la o cura de slabire sau au de gand sa se apuce de una. Iubitorii de mancaruri cu multa carne, garnituri satioase si sosuri concentrate vor putea manca aici pe saturate din bunatatile lor preferate care merg de minune cu renumita bere ceha. Bucataria clasica bohemiana ofera o multitudine de specialitati, cum ar fi mancarurile pe baza de cartofi (crochete de cartofi, galuste de cartofi sau un piure special de cartofi), diverse mancaruri pe baza de carne, printre care si friptura de porc, cascaval pane, gulas, care de obicei sunt servite cu varza murata, dar si diferite mancaruri din ciuperci sau galuste de branza umplute cu fructe. Galustele sunt garnitura traditionala ceha, facute din faina de grau sau cartofi, fierte in apa sub forma de rulouri, taiate si servite calde. Pestele nu lipseste de pe masa cehilor, mai ales macroul - care este una dintre cele mai intalnite specii de peste in raurile Cehiei. Crapul face intotdeauna parte din meniul traditional de Craciun. La capitolul desert stau foarte bine, clatitele cehe "Palacinky", umplute cu inghetata, gemuri de fructe si glazurate cu frisca, migdale sau zahar. In Praga, la fel ca Viena sau Budapesta, celebrii carnati Wurst cu mustar, ketch-up si nelipsita bere Pilsner Urquell se pot gasi la fiecare colt de strada.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1808 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019828 (s)

loading...