News Flash:

Gutuile, remediu impotriva raguselii si tusei

30 Noiembrie 2010
2944 Vizualizari | 0 Comentarii
Denumite popular "mere de aur", gutuile sunt fructe ale caror proprietati sunt recunoscute in medicina inca din cele mai vechi timpuri. Gratie compozitiei deosebit de bogate in vitamine si minerale (provitamina A, vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, calciu, fosfor, fier, sodiu, potasiu, sulf, cupru), zaharuri, acizi organici, pectine, mucilagii (mai ales in seminte), gutuia are actiune antiinflamatoare, astringenta, analgezica, antispastica, diuretica, expectoranta si tonica. Gutuile pot fi consumate ca atare, sub forma de infuzie sau decoct, suc proaspat, sirop, dulceata, jeleu, compot. Fructele isi pastreaza majoritatea proprietatilor si prin prepararea termica. Cea mai importanta proprietate a gutuilor este aceea de tonifiere a organismului, stimuland in acelasi timp apetitul. Din acest motiv, pot fi consumate de persoanele anemice sau aflate in convalescenta, de copii si batrani. Infuzia din gutui indulcita cu miere reprezinta un remediu contra tusei si raguselii, fiind indicata in bronsite, traheite, amigdalite si laringite. Fructul consumat ca atare are proprietati benefice in caz de infectii respiratorii, astm. Totodata, infuzia preparata din coaja este utilizata în tratamentul gastritei si ulcerului.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2067 (s) | 22 queries | Mysql time :0.067560 (s)

loading...