Actualitate

Incredibil! Teapa de proportii pe Ejobs si Best Jobs! Daca ai depus un CV si ai primit un astfel de mail fii foarte atent!

Publicat: 23 mart. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Incredibil Teapa de proportii pe Ejobs si Best Jobs Daca ai depus un CV si ai primit un astfel de mail fii foarte atent
1
@ O noua teapa intra cu pasi repezi si la Iasi @ Toti iesenii care depun CV-uri pe site-urile de profil pot cadea sau au cazut deja in plasa @ Cei care au pus la cap toata aceasta teapa se folosesc de numele companiilor mari si profita de dorinta de angajare a tinerilor @ 
 
Tepele apar ca ciupercile dupa ploaie, iar de curand, mai multi tineri din Iasi au fost cat pe ce sa cada in plasa. Teparii se volosesc de companii cunoscute in intraga lume si cer diferite sume de bani, inainte de a avea loc un asa zis interviu. O tanara din Iasi a fost cat pe ce sa cada in plasa acestor tepari dupa ce a depus un CV in mediul online.

„Este vorba de anunturi de angajare postate pe site-uri precum Ejobs, Bestjobs, iar in urma aplicarii cu un CV la o adresa de mail, primesti ca raspuns un mail ce pare real ca ai fost selectat la interviu si pentru a-l sustine trebuie sa trimiti, pe langa documente cu caracter personal (copii CI si copii de la ultima forma de invatamant absolvita) si dovada unei plati in valoare de 30 de lei pentru un cazier judiciar european, iar daca nu vei primi postul vei fi recompensat cu un vocher de 100 de lei pentru suma respectiva si timpul pierdut. Eu am primit mailul si pare foarte real. Multi pot cadea in aceasta capcana, dar eu ma interesez inainte sa merg la un interviu sau sa platesc vreo suma si am gasit acelasi mail trimis si altor persoane care au crezut si au platit”, a spus ieseanca.

Citeste si : Teapa la cumparaturile pe internet: a comandat un telefon mobil, a primit o piatra
 

Cum arata capcana?
 
Reporterii BZI au intrat in posesia unui astfel de mail. Denumirile firmelor cunoscute sunt schimbate foarte putin si duc usor in eroare publicul. „In urma analizei CV-ului dumneavoastra ati fost selectat pentru a doua etapa a preselectiei pentru ocuparea postului din cadrul companiei PayPall Europe Romania. Pentru cele doua posturi oferite pentru punctul de lucru din orasul tau au fost selectate 4 persoane, urmand ca doua dintre ele sa ocupe efectiv aceasta pozitie”, se arata in prima parte din mail.

Citeste si : Teapa de zile mari pe care o intampina iesenii la fiecare pas

Pana in acest punct, totul pare a fi real, insa teapa a fost gandita in detaliu. „Pentru a va inregistra dosarul in vederea sustinerii interviului «face to face» in sesiunea din luna martie (24 martie 2017) cu angajatorul PayPall, o sa fie nevoie sa-mi furnizati o copie de pe ultimul act de studii, o copie de pe actul de identitate si sa achitati taxa de obtinere cazier UK & Europe (CRB Check) in valoare de 30 lei. Cazierul „CRB Check” este in fapt formularul 115 emis de Autoritatea britanica pentru supravegherea persoanelor din spatiul comunitar si nu contine date cu caracter personal, contine doar mentiunea in clar daca persoana este inregistrata cu fapte de natura penala pe teritoriul UE”, se arata in mail.

Astfel, cel care a optat pentru job trebuie sa plateasca o taxa. Totul este dupa cum am spus bine pus la punct, iar teparii dau multe detalii despre modul de plata si ofera „garantia” returnarii sumei in caz ca posibilul candidat nu obtine postul.

„In cazul in care nu veti fi angajat, taxa achitata se va restitui sub forma unui bon valoric (in valoare de 100 ron) care sa acopere ziua de lucru pierduta cat si eventualele cheltuieli de deplasare pana la locatia unde se va desfasura interviul. Plata taxei de cazier se va realiza in contul companiei Google Wallet de bitcoin. Pentru bancomatele Qiwi plata se va efectua pe adresa de e-mail: [email protected], iar pentru bancomatele Zebrapay depunerea se va efectua utilizand codul de portofel (nr. cont)”.

Astfel de mailuri primesc unii ieseni si pot cadea usor in plasa. Tranzactia este fantoma, iar banii ajung in conturile teparilor. Iesenii trebuie sa fie foarte atenti la astfel de cazuri. Chiar daca suma perceputa nu este mare, datele lor personale ajung odata cu banii la dispozitia teparilor.

Adauga un comentariu