Actualitate

INTERVIU EXPLOZIV! El este cel mai tare politist din Iasi! Povestea lui ascunde detalii picante!

Publicat: 27 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
INTERVIU EXPLOZIV El este cel mai tare politist din Iasi Povestea lui ascunde detalii picante
1

@ Acest personaj este o adevarata spaima pentru orice infractor cand vine vorba de capacitatea sa de a duce la capat cazurile complexe care ii intra pe maini @ Chiar si superiorii sai, dupa ce i-au analizat intreaga activitate in numele legii, au ramas uimiti de eficienta sa in prinderea raufacatorilor @ Florin Avatavului povesteste ca, de cand era copil, nu si-a dorit altceva decat sa fie politist si se lupta pentru dreptatea si apararea semenilor inca de mic @ Sutele de dosare care i-au intrat pe maini au fost rezolvate intr-o proportie covarsitoare de aproape 99 la suta si se ocupa de cele mai dificile cazuri in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi

La doar cei 37 de ani ai sai, Florin Avatavului este unul dintre cei mai respectati si eficienti angajati din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. Lucreaza de 12 ani in sistem, iar acum este inspector principal in cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, pe mainile sale ajungand cele mai dificile dosare de talharie si furturi care au loc pe raza judetului Iasi.

Recent, a fost numit „Politistul anului” la categoria Investigatii criminale – ofiteri, iar asta s-a intamplat dupa ce superiorii sai s-au uitat pe statistica dosarelor rezolvate de acesta, fiind vorba despre o proportie covarsitoare de aproape 99 la suta. Florin Avatavului povesteste ca, de cand era mic, s-a vazut doar un aparator al semenilor si, pana sa ajunga pe jobul mult visat, a facut chiar el dreptate in multe situatii. „Chiar daca pare un cliseu, am ales aceasta meserie din pasiune. De la 3 ani, de cand am primele amintiri, stiu ca mi-am dorit sa devin politist. Tot timpul, la scoala sau la joaca, eu stateam langa cei mai slabi, aveam grija sa nu ia bataie de la cei mai agresivi. Asa am fost mereu. Cu trecerea timpului, nu am deviat de la ideea de a deveni politist”, povesteste Florin Avatavului.

Primii infractori i-a prins in adolescenta, cand nu era politist

Activitatea sa impotriva infractionalitatii a inceput inca din adolescenta, cu mult inainte de a se angaja in cadrul Ministerului Afacerilor Interne. „Chiar de adolescent m-am obisnuit sa prind infractori. Cand aveam vreo 20 de ani mi s-a furat Dacia 1310 din fata blocului. Prima data ce mi-a venit in minte a fost sa-mi imaginez traseul pe care hotii l-ar fi urmat si am pornit la drum. Am umblat pe strazi cautandu-mi masina si pana la urma am vazut-o in apropierea Maternitatii Cuza Voda. Surpriza mare a fost ca si infractorii erau inauntru. Eram cu un prieten atunci, ne-am asigurat ca hotii nu vor scapa, adica i-am blocat, dupa care am sunat la politie. Politistii au venit, le-au pus catusele, si tot cazul s-a rezolvat”, isi aminteste Florin Avatavului.

Citeste si: Personajele cheie din spatele celor mai oribile crime care au cutremurat Iasul. Dezvaluiri in exclusivitate – FOTO, VIDEO

Acesta a urmat cursurile Scolii de Politie din Slatina si, ca sa poata inainta in grad, a urmat apoi cursurile Facultatii de Drept din Iasi. „Aveam 26 de ani cand am intrat in Politie. Patru ani am lucrat la Sectia 4, alti patru ani la Biroul Investigatii Criminale, iar acum, tot de patru ani, lucrez la Serviciul de Investigatii Criminale. Ca sa devin ofiter a trebuit sa termin Facultatea de Drept. Atunci mergeam noaptea la serviciu ca sa pot merge ziua la cursuri. A fost o perioada foarte incarcata, dormeam 40 de minute pe noapte. Chiar si asa, eram in stare sa duc la capat responsabilitatile profesionale si scolare”, mai spune inspectorul principal.

Cazuri grele duse la indeplinire de politistul anului

Datorita cazurilor rezolvate si a numarului de infractori identificati in proportie de aproape 99 la suta de catre Florin Avatavului, conducerea IPJ Iasi l-a numit politistul anului. Printre cele mai complexe cazuri recent rezolvate de acesta se numara jaful armat de la casa de amanet Corelia, cand au fost furate 2 kg de aur si 200 mii lei, furtul seifului de la Oficiul Postal Erbiceni, jafurile de la Novatronic si Amical Credit, sau alte talharii facute de infractori profesionisti. „Imi amintesc ca era un talhar care ataca copii de 7-8 ani in lifturi, in zona Alexandru cel Bun. I-am ascultat atat de mult pe acei copiii cum il descriau pe talhar, incat mi s-a intiparit in minte. Odata eram la cumparaturi si mi-a sarit in ochi un individ. M-am luat dupa el pe strada pana am vazut ca, atunci cand m-a observat, si-a schimbat brusc directia de mers. Asa l-am prins pe acel infractor”, mai povesteste angajatul IPJ Iasi.

Aceasta meserie e plina de neprevazut si de provocari, dar asta este partea frumoasa dupa parerea inspectorului principal de la Serviciul de Investigatii Criminale. „Nicio zi nu seamana cu cealalta, asa cum este si in cazul infractorilor, fiecare actioneaza diferit. Daca suna telefonul la miezul noptii, ai plecat la treaba. Au fost multe cazuri care mi-au dat batai de cap, ajungeam acasa si imi statea mintea doar la acel caz, ii povesteam si sotiei, ma gandeam doar la cum se poate rezolva, la ce mi-a scapat si asa mai departe. Aceasta meserie imi ofera satisfactii mereu pentru ca ii ajuti pe semenii tai. Cea mai mare satisfatie este strangerea de mana, ca semn de multumire, pe care o primesti la sfarsit atunci cand rezolvi cazul. Asta este cireasa de pe tort”, concluzioneaza inspectorul principal Florin Avatavului.

Adauga un comentariu