Eveniment-Social

Interzis celor slabi de inger! Imagini de groaza surprinse intr-un camin din Iasi!

Publicat: 02 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ O cladire plina de persoane arata ca dupa bombardament @ In acest loc stau de ani buni persoane varstnice cu handicap, copii si parinti, iar tot spatiul este impartit cu insecte si rozatoare @ Un adevarat focar de infectie se afla la cativa pasi de locuintele iesenilor @ Din cand in cand printre geamurile crapate si peretii de carton trec soarecii sau sobolanii odata cu vantul

Intr-un loc unde nici necuvantatoarele nu ar beneficia de conditii optime supravietuirii, isi duc traiul de ani buni peste 60 de persoane. Copii, batrani sau tineri locuiesc in camere mici si intunecate dintr-un vechi camin din Iasi de pe strada Gradinari. In caminul social administrat de Salubris locuiesc angajatii firmei si cateva persoane care au ramas fara locuinte. Inca de la cativa zeci de metri se zareste caminul care arata ca dupa bombardament, iar persoanele care intra si ies din el sunt singurele care pot confirma ca in acest imobil, contrar asteptarilor, se poate locui. Acum nu mai suntem surprinsi de faptul ca Ioan Apostol nu a aprobat oficial accesul jurnalistilor cotidianului BUNA ZIUA IASI in acest imobil.

Cu toate acestea jurnalistii au putut afla date complete despre infernul din interior. Fotografii si o inregistrare video realizata sunt probe suficiente pentru a afirma ca in acest imobil oamenii o duc mai rau decat animalele. Pe imagine se pot observa conditiile improprii in care se locuieste, gandacii si mucegaiul prezent peste tot. Niciun locatar nu este multumit de conditiile prezente in caminul social, dar nimeni nu are curajul sa vorbeasca in fata camerei de teama sa nu fie dat afara. Totodata oamenii se plang de facturile mari care vin lunar, pentru ca totul se plateste la comun.

„Luna asta am de platit 500 de lei la facturi. Sunt conditii foarte proaste aici, dar nu avem unde ne duce. Nimanui nu-i pasa de noi si cei din conducere ne spun ca daca nu ne convine sa plecam. Noi am pleca, dar unde sa ne ducem? Castigam in jur de 900 de lei, daca dam cinci – sase sute de lei lunar pe utilitati ajungem muritori de foame. Acum nu ne mai gandim ca sunt conditii grele pentru noi, ne gandim la copiii nostri care sunt predispusi la infectii si boala. Sunt multe persoane aici cu probleme de sanatate grave sau cu handicap. Ne e teama pentru copii ca se pot imbolnavi. Este plin de mucegai si de igrasie, de soareci, sobolani, este de nedescris ce e in acest camin”, sustine o locatara a imobilului.

Totul este la comun in caminul social

Caminul este alcatuit din 23 de camere in care locuiesc aproximativ 60 de persoane, toate impartind aceeasi bucatarie si aceeasi toaleta. Tevile ruginite, mucegaiul si insectele prezente pe mai tot spatiul comun transforma caminul intr-un adevarat focar de infectie. Administratorul caminului sustine ca anual se fac reparatii in cadrul caminului, insa locatarii sustin contrariul. „Nimeni nu face nimic pentru noi. Traim ca animalele aici. E o cladire cu peretii din carton, trec frigul si soarecii printre crapaturi si ploua in casa. Noi nu avem nicio putere sa schimbam ceva. Din banii pe care ii avem mai facem si noi cate ceva prin casa, dar nu putem face mare lucru”, sustine un locatar.

Administratorul caminului spune ca locatarii nu isi platesc facturile si nu pastreaza curatenia. „In fiecare zi vine o femeie de serviciu care face curatenie pe holuri, in baie si bucatarie. Acestea sunt conditiile pe care le putem oferi. Nu ii obliga nimeni pe acesti oameni sa locuiasca aici. In viitor probabil cladirea va fi demolata”, sustine Toader Andronovici, administratorul caminului social. Locatarii spun ca ar pleca oricand de acolo, dar nu au unde, de aceea incearca sa ii induplece pe cei din conducere sa faca unele investitii. Pentru a obtine un punct de vedere al directorului Salubris, Ioan Apostol, referitor la conditiile din camin, reporterii BUNA ZIUA IASI au incercat sa-l contacteze telefonic, dar nu a raspuns.

Adauga un comentariu