News Flash:

Legea administratiei publice loveste si in romani dar si in unguri

19 Martie 2001
601 Vizualizari | 0 Comentarii
Legea administratiei publice locale a fost contestata la Curtea Constitutionala de catre grupul parlamentar al Partidului Romania Mare din Camera Deputatilor.
"In forma actuala, aceasta lege instaureaza o noua limba oficiala in Romania, si anume limba maghiara. Cum articolul 13 din Constitutia tarii noastre stipuleaza foarte clar ca unica limba oficiala din Romania este limba romana, prin Legea administratiei publice s-a revizuit Constitutia. Lucrul este cu atat mai grav cu cat modificarea Constitutiei s-a facut printr-o lege organica, nu printr-una constitutionala", a afirmat deputatul Vlad Hogea.
Parlamentarul iesean a vrut apoi sa arate ca legea contestata de ei la Curtea Constitutionala discrimineaza, in mod paradoxal, atat majoritatea romana cat si minoritatea maghiara. Paradoxul - a spus Hogea - a fost creat de catre procentul de 20% despre care se vorbeste in lege. Desi articolele 6 si 16 din Constitutia Romaniei prevad prezervarea identitatii oricarei minoritati de pe cuprinsul Romaniei si respectiv egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii, Legea administratiei publice locale conditioneaza drepturile minoritarilor de indeplinerea unui "barem". Maghiarii si ceilalti minoritari vor avea astfel mai multe drepturi daca locuiesc in localitati in care depasesc 20% din totatul populatiei, decat daca traiesc in zone in care sunt mai putini numerosi.
"Cum se mai poate vorbi atunci de egalitate tuturor romanilor, de orice nationalitate ar fi ei, in fata legii? Asistam la un imens pas inapoi", a zis Hogea.
Peremistii nu si-au ascuns, totusi, speranta in "intelepciunea" Curtii Constitutionale, care de indata ce va auzi argumentele deputatilor PRM este asteptata sa declare neconstitutionalitatea Legii administratiei publice locale.
Catalin ONOFREI
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1090 viz    0 com
1326 viz    0 com
681 viz    0 com
998 viz    0 com
1234 viz    0 com
903 viz    0 com

Mica publicitate

© 2016 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3115 (s) | 22 queries | Mysql time :0.155681 (s)