Actualitate

Politist batut de primar in vazul functionarilor. Huliganism de nedescris la o primarie de langa Iasi – FOTO, VIDEO

Publicat: 13 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Barbatul s-a dus sa-si plateasca taxele si impozitele locale @ In timp ce discuta cu functionarul care se ocupa de colectarea taxelor, politistul a fost luat la bataie de primar @ In ultimii ani dosarele penale ale acestui primar fie au fost ingropate, fie au fost finalizate prin solutie de neincepere a urmaririi penale

S-a ajuns aici deoarece in ultimii ani justitia a dat dovada de clementa fata de acest primar certat cu legea. Dosarele penale deschise pe numele acestui primar au fost uitate in sertare, s-au finalizat in mod surprinzator cu solutii de neincepere a urmaririi penale chiar daca a fost acuzat si de furt. Ieri dimineata, primarul comunei Probota, Vasile Dadu, l-a batut in sediul primariei pe liderul opozitiei politice locale, fostul politist Vasile Pipirig. Acesta a lucrat la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului si pentru ca de cativa ani a iesit la pensie s-a decis sa se implice activ in viata comunitatii natale fiind ales pe un post de consilier local. Din aceasta pozitie a inceput sa critice abuzurile si ilegalitatile primarului Vasile Dadu. De aceea in cursul zilei de ieri, Vasile Dadu nu a ratat prilejul sa se razbune in stil golanesc. L-a surprins pe Vasile Pipirig in timp ce incerca sa-si plateasca taxele si impozitele locale. Si, in timp ce discuta cu functionarul care-i incasase taxele a fost atacat de primarul Vasile Dadu.

Citeste si: Ales local dintr-o comuna: „Uitati ce golan de primar am ales” – FOTO

„M-am grabit cu plata taxelor locale in luna martie pentru a beneficia de reducerea de 10 la suta acordata celor care platesc la inceput de an. De asemenea, vreau sa inmatriculez o masina. Am achitat o chitanta de 60 de lei pentru a inmatricula masina si, in timp ce discutam cu functionarul, a aparut primarul care a inceput sa ma scuipe si sa ma loveasca cu pumnii in fata. M-am dezechilibrat, am cazut si m-a lovit cu pantofii in spate, in coaste, peste tot”, a povestit Vasile Pipirig.

Agresiunea a continuat insa, Vasile Pipirig a reusit totusi sa iasa din primarie. Vasile Dadu insa l-a urmarit si a amenintat ca-l omoara. „Am iesit afara din primarie, dar primarul a continuat sa ma injure. Nu am ripostat, nu fac ultraj. Afara mi-a mai zis ca o sa imi dea doua focuri de arma ca unui mistret daca mai comentez la adresa lui. O sa depun plangere la politie sa vedem ce se va intampla. Am urlat ca ma omoara primarul si m-a auzit sotia care era in masina”, a adaugat Vasile Pipirig.

Citeste si: Partida ilegala de vanatoare, in padurea Borsa

Fostul politist a candidat pentru un post de consilier local pe listele PSD, partid care l-a sustinut si pe Dadu pentru functia de primar. Cand a vazut insa ce nereguli se petrec la primarie, Vasile Pipirig a parasit echipa lui Dadu. Fostul criminalist este convins ca primarul l-a agresat pentru a se razbuna pe toate criticile care i-au fost aduse in ultimii ani. „Am avut doar dispute politice. E normal, eu il critic pentru ca asta trebuie sa fac. Nu a intervenit nimeni. M-a agresat de fata cu toti functionarii primariei”, a incheiat Vasile Pipirig. In urma agresiunii acesta a fost transportat de un echipaj SMURD la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon.

Citeste si: Locul de langa Iasi unde poti sa te imbogatesti peste noapte fara sa respecti legea – FOTO

„Pacientul in varsta de 47 de ani adus de urgenta declara dureri la nivelul capului, al toracelui si abdomenului. Diagnosticul initial este de traumatism cranio-cerebral, cranio facial, contuzie coloana vertebrala si contuzie abdominala”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD. Cotidianul BUNA ZIUA IASI va urmari evolutia anchetei in acest caz. Vasile Dadu nu a putut fi contactat. Dupa incident Dadu a parasit primaria si a tinut inchis si telefonul mobil.

Amenintari repetate

Se poate spune ca ieri Dadu si-a dus la indeplinire amenintarile repetate pe care i le-a adresat lui Vasile Pipirig de cand fostul politist a inceput sa-l critice. Vasile Pipirig a spus de-a lungul timpului ca Dadu administreaza bugetul si domeniul public numai in interes personal. De asemenea, Vasile Pipirig a aratat ca Dadu a concesionat pasunea comunala unor rude sau apropiati de-ai sai incasand astfel sume importante din fondurile europene alocate pentru intretinerea pajistilor. De altfel, primele amenintari cu bataia au fost rostite de Dadu chiar intr-o sedinta a Consiliului Local imediat dupa ce au fost formulate aceste critici. De altfel, in editia cotidianului BUNA ZIUA IASI din data de 17 aprilie 2013, in articolul cu titlul „Ales local dintr-o comuna: „Uitati ce golan de primar am ales”, aceste aspecte au fost prezentate in detaliu.

Dosar penal ingropat. Braconajul nu se vede

La Probota, dupa ce Vasile Dadu a iesit primar, s-a petrecut unul dintre cele mai revoltatoare jafuri savarsite impotriva unor ieseni. Au trecut 6 ani de la evenimentele respective. Primarul comunei Probota, Vasile Dadu, membru al PSD, insotit de aproximativ 20 indivizi inarmati cu ciomege si topoare, a mers pe malul Iazului lui Dumnezeu si a „nationalizat”, pur si simplu, proprietatea. Prin intermediul SC Lumina SRL, Doina Ciulin concesionase inca din 2000, pentru o perioada de 49 ani, luciul de apa supranumit Iazul lui Dumnezeu, in suprafata de 42 hectare, din comuna Probota. Prejudiciul creat Doinei Ciulin, in urma acestei talharii, este de sute de mii de euro, deoarece au fost confiscate cladiri (magazii, grajduri, cladire moara etc.), dar si barci si trei navoade. Numai unul dintre navoade, cu o lungime de 500 m, avea o valoare de 800 milioane lei vechi. In plus, dupa ce a preluat abuziv proprietatea, Vasile Dadu a confiscat intreaga productie de peste, de aproximativ 400.000 euro.

Citeste si: Politistii au luat la verificat armele primarului prins la braconaj

Prima data actiunea penala s-a pus in miscare in anul 2008, imediat dupa ce s-au petrecut evenimentele. In plangerea penala, familia Ciulin il acuza pe Vasile Dadu de furt, abuz in serviciu. In anul 2009, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel au dispus neinceperea urmaririi penale impotriva lui Dadu si a prietenilor sai. Familia Ciulin a atacat in justitie decizia procurorilor, iar in luna martie a anului 2011 judecatorii de la Tribunal au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Dadu si a complicilor sai. Dosarul s-a intors la Parchetul de pe langa Curtea de Apel si in acelasi procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale. Familia Ciulin a atacat din nou decizia procurorilor si a obtinut recent din nou solutia de incepere a urmaririi penale impotriva lui Vasile Dadu in urma unei sentinte date de Judecatoria Iasi. Pentru prejudiciile aduse de abuzurile din anul 2008, Doina Ciulin a inaintat o plangere si la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Vasile Dadu nu a raspuns nici pana acum pentru acest jaf in ciuda dispozitiilor judecatoresti care aratau ca este necesara aprofundarea urmaririi penale. De asemenea, in ultimii ani jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI au obtinut mai multe marturii din partea unor localnici care aratau ca Vasile Dadu este unul dintre cei mai mari braconieri din zona.

Se cer masuri impotriva primarului

Reprezentantii PMP Iasi au mentionat ca fapta primarului nu va ramane fara urmari si ca Dadu s-a ales deja cu o plangere penala. „In calitate de presedinte al PMP Iasi condamn o asemenea atitudine si consider ca un astfel de eveniment nu are ce sa caute intr-o competitie politica. Pe numele primarului s-a depus o plangere penala si vom sustine toate demersurile necesare pentru a condamna o asemenea practica josnica. Nu agream violente in politica si consideram ca manifestarile huliganice de acest gen nu au nimic in comun cu oamenii seriosi dintr-o comunitate locala”, a spus deputatul Petru Movila, presedintele PMP Iasi.

Adauga un comentariu