News Flash:

Mancam mult si prost

12 Octombrie 2010
1202 Vizualizari | 0 Comentarii
Nivelul de trai scazut determina un consum de alimente de proasta calitate in randul romanilor. O analiza a revistei "Saptamâna Financiara" arata ca românii nu îsi permit sa cumpere prea multa carne si comprenseaza cu pâine. In cosul de consum al unui roman, alimentele ocupa o pondere de 35%. Procentaj mult mai ridicat decât cel din Slovenia (16%), Slovacia (18%), Cehia (18,%), Ungaria (20,5%), Polonia (21,5%), si mai mult decât dublu fata de media UE-27, de 15,6%.

Românii consuma anual 108 kg de pâine pe persoana, ceea ce înseamna 296 g zilnic - o franzela întreaga. La tara, consumul mai redus de pâine e compensat cu malai, ceea ce face ca 40,6% din numarul de calorii sa fie asigurat de cereale, în timp ce în Uniune acestea asigura doar un sfert din necesatul caloric (27). Nutritionistii recomanda un consum anual de carne si produse din carne de 78 kg. Românii manânca 50,6 kg. Consumul de lapte este 74 de litri de lapte anual, adica suntem peste media europeana.

Analiza efectuata de "Saptamâna Financiara" mai arata ca românii îsi asigura 75% din necesarul caloric din alimentele de origine vegetala si numai 25% din fripturi, cotlete, jumari, lapte sau oua. În economiile mature din UE raportul caloric între produsele de origine animala si cele de origine vegetala e de 30% la 70%.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2274 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017536 (s)

loading...