Actualitate

Mare grija! Si tu poti pati la fel! Teapa de proportii ce are in prim plan Iphone 7! Daca ai facut deja asta mergi la politie!

Publicat: 19 mart. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
@ Un iesean a fost la un pas de a lua o teapa de proportii dupa ce a vrut sa cumpere doua telefoane mobile @ Teapa este pusa la punct in detaliu si este posibil ca mai multi ieseni sa fi cazut deja in plasa fara sa-si dea seama @ Daca oferta pe care unii comercianti o fac in mediul online este prea buna, exista sanse foarte mari ca totul sa fie teapa 
 
Un iesean a fost la un pas sa piarda cateva sute de euro, dupa ce a vrut sa achizitioneze doua smartphone-uri. Barbatul a vazut un anunt postat pe OLX in care, un utilizator oferea spre vanzare mai multe telefoane Iphone 7 de 128 Gb, la preturi foarte convenabile. Practic, utilizatorul oferea spre vanzare Iphone 7 de 128 Gb la pretul de 450 de euro bucata, ceea ce inseamna jumatate din pretul real al dispozitivului. Ieseanul a fost interesat de oferta si a luat legatura cu vanzatorul prin email. Atunci a aflat ca el este plecat din tara si se afla in Italia.

Citeste si : Teapa la cumparaturile pe internet: a comandat un telefon mobil, a primit o piatra

„Cautam de ceva vreme un Iphone 7 Plus. M-am uitat pe mai multe site-uri si am dat peste un anunt de pe OLX. Cineva a postat un anunt in care spunea ca vinde mai multe telefoane Iphone 7 de 128 Gb, la pretul de 450 de euro. Mi s-a parut o oferta buna si am luat legatura cu el. Mi-a spus ca este plecat din tara, in Italia si a cumparat mai multe telefoane prin carti de credit. Totodata mi-a spus ca trebuie sa cumpar cel putin doua bucati”, a spus ieseanul.

Oferta vanzatorului parea reala, insa la un moment dat au inceput sa apara semnele unei tepe. Ieseanul a discutat cu el despre pret, despre telefoane si a ajuns in punctul in care au discutat de modul de transfer al banilor.

Citeste si : Atentie! Teapa marca Orange. Daca ai telefon mobil, ai putea fi pacalit de aceste mesaje
 

Dupa mai multe discutii pe care ieseanul le-a purtat cu vanzatorul prin email, urma sa se finalizeze tranzactia. Ieseanul a oferit reporterilor BZI conversatia pe care a purtat-o cu vanzatorul. Fiecare detaliu a fost bine pus la punct, pentru ca teapa sa fie „ca la carte”.

„Salut, telefoanele sunt luate cu carti de credit de asta le dau mai ieftin. Sunt originale 100 la suta le trimit din Italia, sunt noi sigilate si libere de retea. Ti le voi trimite prin DHL, livrarea dureaza 2-3 zile, iar tranzactia o vom face prin Amazon Payments fiindca nu este plata cu ramburs! Daca esti de acord astept datele pentru livrare”, se arata intr-un mesaj primit de catre iesean de la vanzatorul din Italia. Ieseanul i-a oferit datele de contact.

Citeste si : Afacere de succes sau teapa ordinara? Iata ce a aparut pe mai toate strazile din Iasi

„I-am dat numele meu si adresa. El mi-a spus ca trimite datele la cei de la Amazon. Dupa ceva vreme m-a contactat din nou si mi-a spus ca cei de la Amazon au inceput tranzactia. Am primit si eu mail de la Amazon„, a spus barbatul.

Din fericire barbatul s-a oprit la timp si nu a trimis banii in contul indicat. „M-am uitat la email si mi-am dat seama ca nu are legatura cu cei de la Amazon”, a completat ieseanul. Practic, un individ se foloseste de cei de la Amazon si trimite email-uri ce seamana cu cele expediate de catre companie. Conturile bancare sunt altele, iar banii ajung in conturile infractorilor.

„Eu mi-am dat seama la timp. Cine stie cati au fost pacaliti pana acum”, a completat ieseanul. Astfel, cei care vor sa cumpere un produs din mediul online trebuie sa fie foarte atenti. Reporterii BZI au verificat adresa de pe care a fost contactat ieseanul, iar site-ul Amazon nu are legatura cu adresa respectiva.

Adauga un comentariu