News Flash:

Marul reduce efectele negative ale fumatului

1 Iunie 2010
1020 Vizualizari | 0 Comentarii
Potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell, marul previne cancerul. Astfel, sustin specialistii, fitochimicalele continute de mere previn cancerul mamar, dupa cum au demonstrat testele pe cobai. Autorul studiului, Rui Hai Lui, spune ca femeile care mananca un mar pe zi prezinta un risc scazut de a se îmbolnavi de cancer mamar. Mai mult, cercetarile anterioare au aratat ca acest fruct scade considerabil riscul cancerului de plamani, prostata, pancreas sau cele ale sistemului digestiv. De asemenea, merele contin quercitina, substanta care amelioreaza efectele negative asupra organismului provocate de fumat, releva un studiu.

Beneficiile acestui fruct se extind chiar pana la nivelul creierului. Marul are capacitatea de a preveni aparitia Alzheimerului si ajuta la îmbunatatirea memoriei. Un mar pe zi este recomandat si împotriva bolilor cardiovasculare, iar acest lucru se întampla datorita continutului de pectina. In plus, flavonoizii, antioxidanti ce abunda în aceste fructe ajuta la prevenirea bolilor de inima si a infarctului. In plus, potrivit specialistilor, principalele substante nutritive din mere sunt reprezentate de fibre, flavonoizi si fructoza. Un mar furnizeaza organismului 5 grame de fibre, mai multe decat cerealele. Nutritionistii subliniaza ca merele nu contin nicio grasime si ajuta la reducerea nivelul de colesterol din sange. Merele rosii si cele din soiul Fuji au cel mai bun efect asupra colesterolului, indica specialistii în nutritie. (sursa: Gandul.info)
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019580 (s)

loading...