Magazin

Mastiffii Tibetani, care anul trecut se vindeau cu MILIOANE de euro, ajung acum la ABATOR – FOTO

Publicat: 21 apr. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
In 2014, presa chineza anunta ca un om de afaceri cumparase un mastiff tibetan cu 1,4 milioane de euro, care devenea oficial cel mai scump caine din lume. In ultimii cinci ani, devenise o moda printre imbogatitii regimului comunist chinez sa cheltuiasca averi fabuloase pe caini din aceasta splendida rasa. In mod curent, pretul pentru un asemenea animal trecea usor de 100.000 de euro.
Citeste si: Caine destept
Acum, moda a trecut, iar preturile pentru un asemenea ciobanesc de Himalaya sunt cu de cel putin o suta de ori mai mic. Drept urmare, majoritatea crescatoriilor de mastiffi tibetani s-au inchis, scrie New York Times, care dezvaluie ca multi dintre caini ajung la abator, unde sunt transformati in carne, mult pretuita de chinezi, si in blana pentru interiorul manusilor.
Aceasta uluitoare schimbare caracterizeaza perfect piata volatila chineza, comenteaza un specialist de marketing. Acum cativa ani, tot ce era asociat cu Tibetul era la mare pret. O sumedenie de speculanti au inundat piata cu oferte de falsi mastiffi tibetani, de fapt metisi carora li se „cosmetizase” pedigree-ul.
Adauga un comentariu