Actualitate

Medic legat si impuscat in padure

Publicat: 08 oct. 2007
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medic legat si impuscat in padure
1

• Medicul stomatolog Iulian Dorobantu a fost batut, legat si impuscat in padurea din comuna Strunga • In dimineata zilei de ieri, acesta a plecat la targul de masini sa-si vanda autoturismul Fiat si doi necunoscuti interesati de cumpararea autoturismului i-au cerut sa ii duca pana in padurea Strunga, pe motiv ca vor sa vada cum functioneaza • Aici, medicul a fost legat de maini si de picioare de un copac, batut si apoi impuscat cu o arma in coapsa dreapta • Politistii ancheteaza cazul si aseara, pana la inchiderea editiei, nu ii gasisera pe agresori

Un medic stomatolog iesean a ajuns ieri personajul principal intr-un adevarat film de groaza – a fost batut, legat si impuscat intr-o padure din apropierea Iasului. Ca printr-o minune, medicul stomatolog Iulian Dorobantu, in varsta de 29 ani, din Iasi, a reusit sa scape cu viata. In cursul zilei de ieri, acesta a fost transportat la Clinica III Chirurgie a Spitalului Sf. Spiridon, unde a fost introdus imediat in sala de operatie. Medicul avea o plaga prin impuscare in coapsa dreapta, dar fara ca glontul sa ramana in rana. Chirurgii si-au dat toata straduinta ca medicul impuscat sa ramana in viata, iar starea postoperatorie a acestuia este stabila. Este un scenariu cat de poate de dureros. In timp ce se zbatea intre viata si moarte, medicul Iulian Dorobantu nu a primit nici macar ajutorul satenilor care au trecut pe langa el si l-au considerat un evadat. Medicul Iulian Dorobantu a lucrat o perioada de timp la cabinetul stomatologic privat al medicului Victor Norocea. De catva timp, acesta si-a deschis propriul cabinet stomatologic pe Splai Bahlui. Avea tot ce-si dorea, insa s-a trezit deodata intr-un cosmar la limita dintre real si fictiune. „Pacientul a fost transportat la noi cu o plaga impuscata in coapsa dreapta. Era contuzionat si avea mai multe lovituri in zona capului si a membrelor. Nu starea de sanatate era atat de grava, cat starea de soc pe care a suferit-o pacientul. Pur si simplu din punct de vedere psihic era foarte afectat”, a declarat dr. Diana Cimpoesu, seful Unitatii de Primire Urgente de la Spitalul Sf. Spiridon. Ieri dimineata, dr. Dorobantu a plecat la targul de masini din Iasi sa-si vanda autoturismul proprietate personala marca Fiat.

Clipe de cosmar

Dupa cum afirma surse din Politie, doua persoane s-au aratat interesate de cumpararea autoturismului si i-au solicitat medicului sa faca o tura cu masina pentru a vedea cum functioneaza. Cei doi necunoscuti i-au spus medicului sa mearga spre padurea din comuna Strunga si medicul Dorobantu a acceptat. La un moment dat, medicul s-a trezit scos cu forta din masina, dus in padure, legat la maini si de picioare de un copac, dupa care agresorii i-au pus un calus in gura. Necunoscutii l-au lovit cu picioarele pe medic si apoi l-au impuscat cu o arma pe care o aveau asupra lor. Doctorul Dorobantu a fost apoi abandonat in padure. Nu se pot descrie in cuvinte clipele de groaza traite in acele momente de catre medicul stomatolog. Acesta a reusit dupa lungi chinuri sa se dezlege la maini si picioare si s-a tarat prin padure. Desi cativa oameni care culegeau ciuperci l-au vazut, nu i-au sarit in ajutor, crezand ca este un evadat din penitenciar. Medicul s-a tarat cu mare greutate pana a ajuns la marginea soselei. Aici a fost vazut de o femeie care s-a speriat de doctorul care sangera si a sunat la politie. Doctorul Dorobantu a fost transportat la Spitalul Sf. Spiridon cu masina politiei. „Nu cred ca este vorba de o razbunare. Este o poveste lunga si complicata si nu pot sa spun nimic din cele intamplate. Se aud tot felul de zvonuri, insa nu toate sunt reale”, a declarat un politist de la Postul de Politie Strunga. Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale din Iasi au inceput imediat o ancheta pentru prinderea agresorilor. Aseara, pana la inchiderea editiei, politistii nu au dat de urma agresorilor si audiau diferite persoane care au intrat in contact cu medicul Iulian Dorobantu.

Adauga un comentariu