National

Mihail Vlasov, prietenul Monei Pivniceru, este acuzat de abuzuri fara precedent

Publicat: 27 mart. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mihail Vlasov prietenul Monei Pivniceru este acuzat de abuzuri fara precedent
1

Noua presedinti ai unor Camere de Comert locale protesteaza impotriva modului in care liberalul Mihail Vlasov, seful Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a decis excluderea a patru Camere. Intr-un comunicat de presa ei arata ca excluderea a fost abuziva, dupa ce Mihai Vlasov nu a putut justifica cheltuirea a 5 milioane de euro.

Comunicatul a fost semnat de presedintii: Ion Branescu -CCI Arges, Doru Simovici – CCI Bacau, Ion Micula- CCI Bihor, Ionel Gagu- CCI Buzau, Cristian Dobre- CCI Dolj, Csaba Balasi- CCI Harghita, Aurelian Gogulscu CCI Prahova, Gheorghe Aldea- CCI Sibiu si Valentin Cismaru-CCI Valcea.

„Marti, 26 martie 2013, in cadrul Adunarii Generale a membrilor Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), patru camere de comert judetene au fost excluse in mod abuziv din CCIR. Printr-un atac fara precedent asupra integritatii sistemului cameral, presedintele Mihail Vlasov a eliminat din CCIR camerele judetene care i-au cerut sa justifice administrarea falimentara a Romexpo si cheltuirea a peste 5 milioane de euro din fondul la dispozitia presedintelui. Pretextul pentru excluderea celor patru camere de comert este absenta nemotivata si repetata la intalnirile CCIR. In realitate, camerele dezafiliate au fost prezente la toate intalnirile organizate de CCIR, iar motivul excluderii este inlaturarea celor care refuza sa sustina incalcarile flagrante ale legii ce au loc la Camera de Comert si Industrie a Romaniei,” sustin cei noua presedinti de camere locale.

Valentin Cismaru, presedintele CCI Valcea: „Tot ce am facut a fost ca in Adunarea Generala din 2012 sa nu fiu de acord cu executarea bugetului pentru 2011. Mi-am afirmat democratic o parere. Pentru acest motiv am fost exclus astazi din CCIR.”

Nicolae Tucunel, presedintele CCI Brasov: „Camerele de comert nu sunt ale presedintilor. Sunt entitati mai presus de cei care le conduc vremelnic. CCI Brasov, alaturi de Timisoara si Cluj, au fost infiintate in 1850 si au in administrare un patrimoniu constituit de-a lungul timpului de oamenii de afaceri.”

Cristian Dobre, presedintele CCI Dolj: „Presedintele Vlasov trebuie sa inteleaga ca nu poate rupe sistemul cameral pentru interesul personal. Nu am incalcat niciodata prevederile statutului CCIR. Am participat la toate adunarile generale si intalnirile statutare. Membrii CCI Dolj ne-au mandatat sa ne indreptam in justitie impotriva persoanelor care au votat sa ne excluda”

Ioan Micula, presedintele CCI Bihor: „Presedintii de camere judetene care il sustin pe Vlasov nu inteleg ca problema Camerei Nationale a trecut de granitele Romaniei. Am vorbit cu mai multi ambasadori care sunt ingrijorati si m-au intrebat ce se intampla. Sume foarte mari de bani dispar din patrimoniul Camerei Nationale. Nu s-a mai intamplat niciodata asa ceva”

Gheorghe Aldea, presedintele CCI Sibiu: „Majoritatea membrilor colegiului de conducere al CCI Sibiu sunt companii internationale. CCI Sibiu sustine unitatea sistemului cameral si ii cere presedintelui Mihail Vlasov sa propuna solutii alternative pentru a mentine integritatea sistemului.”

Cine a votat pentru excludere
„In cadrul adunarii generale din 26 martie, 12 camere judetene au votat impotriva excluderii celor patru camere: Arges, Bacau, Bihor, Buzau, Dolj, Harghita, Maramures, Mures, Prahova, Salaj, Sibiu si Valcea. S-au abtinut 4 camere: Brasov, Piatra Neamt, Tulcea si Suceava. Pentru excluderea abuziva au votat 21 de camere: Alba, Bistrita, Braila, Botosani, Bucuresti, Caras-Severin, Calarasi, Covasna, Cluj, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Galati, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Olt, Teleorman, Timis si Vaslui”, se mai arata in comunicat.

Documentele justificative
In cadrul Adunarii Generale din 23 aprilie 2012, mai multe camere de comert judetene au cerut documente justificative pentru cheltuirea a 12.239.098 lei din Fondul la dispozitia Presedintelui. Cu aceeasi ocazie, camerele judetene au cerut conducerii CCIR sa explice depasirea cu 5.939.098 lei a bugetului aprobat pentru 2011, in conditiile in care CCIR inregistrase in acel an un deficit de 5.143.928 lei. „Presedintele CCIR a refuzat agresiv sa ofere raspunsuri la aceste intrebari.In consecinta, camerele judetene au intentat un proces prin care contestau descarcarea de gestiune a presedintelui CCIR si au sesizat DNA cu privire la posibile acte de coruptie si deturnare de fonduri ale presedintelui Mihail Vlasov. Camerele judetene care au intentat procesul au fost acum excluse din CCIR,” sustin cei noua presedinti.

Urmeaza descarcarea de gestiune
Potrivit acestora excluderea are un scop clar: pierderea calitatii procesuale a camerelor excluse si la anularea procesului prin care se contesta descarcarea de gestiune pentru 2011. Totodata, presedintele CCIR vrea sa tina Camerele judetene excluse departe de Adunarea Generala din 2013, unde se va face descarcarea de gestiune pentru anul 2012.
Cele patru camere judetene excluse reprezinta companii care au peste 70.000 de angajati.”Excluderea lor din CCIR aduce prejudicii membrilor, care nu mai sunt reprezentati de CCIR la nivel national si international. Camerele de Comert si Industrie Bacau, Dolj, Prahova si Valcea au promovat deja un demers in justitie impotriva excluderii abuzive din CCIR. Aceasta initiativa este sustinuta de toate camerele judetene care semneaza acest mesaj”, se arata in comunicat.

Noua lege promovata de Mihal Vlasov
„Semnatarele acestui mesaj se opun vehement initiativei legislative B69/2013, depusa la Senatul Romaniei, care are ca scop subordonarea de catre CCIR a Camerelor Judetene si concentrarea tuturor deciziilor in mainile presedintelui CCIR. Daca noul proiect de lege va intra in vigoare, Presedintele CCIR va avea posibilitatea sa desfiinteze Camerele Judetene, conform modificarilor facute la Art 2(3). Tot el va dispune discretionar de 90% din banii incasati de Registrul Comertului – peste 60 de milioane de euro anual. Acest proiect de lege va duce la fraudarea statului roman si la subjugarea de catre CCIR a sistemului cameral,” se incheie comunicatul celor noua presedinti.
sursa: evz.ro

Adauga un comentariu