News Flash:

Mizerie sanctionata cu zece mii lei la Targu-Frumos

15 Septembrie 2009
1912 Vizualizari | 7 Comentarii
Mizerie sanctionata cu zece mii lei la Targu Frumos
• Incepand cu circuitele si terminand cu suprafetele pe care se prepara hrana, peste tot este o mizerie de nedescris la Elpida Food din Tg. Frumos si nu se respecta nici cele mai elementare norme privind protectia consumatorilor • Pentru incalcarea grava a normelor legislative, fast-food-ul a fost sanctionat cu 10 mii lei


Persoanele care mananca zilnic la Fast-Food Pizzeria Elpida din Tg. Frumos se pot imbolnavi oricand din cauza mizeriei si a nerespectarii normelor privind protectia consumatorilor. Incepand cu circuitele si terminand cu suprafetele pe care se prepara hrana, peste tot este o mizerie de nedescris. Recipientele cu mancare erau pline pana la refuz si din aceasta cauza preparatele erau amestecate. Angajatele modelau aluatul pentru pizza pe suprafetele unde stateau si tavile scoase din cuptor, unde se taiau si ingredientele. Apoi, aceste suprafete erau sterse cu o laveta luata din chiuveta unde erau depozitate vasele murdare. Fara a se spala pe maini dupa ce stergeau suprafetele, angajatele treceau la modelarea aluatului. Malaxorul cu aluat era montat jos, langa o usa, iar capacul malaxorului era deschis. In asa-zisa magazie, recipientul cu maioneza era pastrat la o temperatura de peste 20 grade Celsius, desi pe eticheta era specificata o temperatura de pastrare de 6 grade Celsius. In aceleasi conditii era pastrat si sosul de rosii. Angajatii nu au o chiuveta unde sa se spele pe maini, singura chiuveta existenta in fast-food este folosita atat pentru debarasare, cat si pentru spalat mainile, spalat ingredientele. Ieri, inspectorii de la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor au amendat Fast-Food Pizzeria Elpida cu suma de 10 mii lei. "Inspectorii care au efectuat controlul au constatat ca nu se respecta conditiile igienico-sanitare, conditiile de depozitare sunt deficitare. La momentul controlului, in unitate era mizerie, nu se respectau normele legale privind protectia consumatorilor. Administratorul nu a putut prezenta in momentul controlului documentele de la cantar. Unitatea va fi sanctionata contraventional cu o amenda de 10 mii lei", a declarat Ioan Tonel Cazacu, director coordonator la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor. Administratorul societatii comerciale Elpida Food SRL, Dan Onofrei a recunoscut ca exista deficiente in unitatea pe care o conduce. Acesta a luat parte si la controlul efectuat de inspectori. "O sa remediem problemele constatate de inspectorii de la OPC", a precizat Dan Onofrei, administratorul SC Elpida Food SRL.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (7)

teo tg.frumos  | #80708
scrii numai porcarii
stefy  | #80709
Nu e nimic adevarat, cred ca exista interese , ori doamna are afacere in acest domeniu prin Tg. Frumos?!!!
miha  | #80710
scrii numai minciuni.daca intrai inauntru vedeai ca sunt mai multe chiuvete si nu numai una.oare nimeni nu verifica ce scrii?de unde ai scos toate prostiile astea?
dan  | #80711
de unde ati scos minciunile astea????
mihaila  | #80712
eu mananc aproape zilnic la fast foodu-l asta si mancarea este foarte buna! oare cine este in spatele acestor minciuni uriase?
Anonim  | #80713
cine te-a platit fatuco sa scrii asemenea tampenie? nu o sa ai mai mult succes scriind minciuni...cauta-ti materiale adevarate!
dan  | #80714
fast-food-ul de care scrie-ti in acest articol are nu mai putin de 6 chiuvete are implementat programul haaccp este autorizat de asp iasi la fel si de ansvsa iasi apropo de conditiile de depozitare sosul de rosii este o conserva si nu are o specificatie ca ar trebui tinut la frigider atata timp cat era nedesfacut iar la maioneza respectiva conditiile de depozitare suna in felul urmator citez de pe eticheta ``dupa deschidere a se pastra la temperatura 2-8 grade si a se consuma in 24 ore ``sosul de maioneza era sigilat in acel moment era pe raft iar referitor la conditiile de igiena exista in unitate program de auto-control vizat de ansvsa iasi si in fiecare luna sunt recoltate probe de preparate culinare care sunt analizate de laboratorul ansvsa iasi apropo si de curatenie nu stiu daca exista bucatarie in care sa se gateasca sa se serveasca si sa se faca curatenie in acelasi timp mersi pentru articol
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1963 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018803 (s)

loading...