Local

Peste 4.000 de solicitari pentru obtinerea titlului de proprietate

Publicat: 13 ian. 2009
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 4.000 de solicitari pentru obtinerea titlului de proprietate
1

In cursul anului trecut, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Iasi s-a confruntat cu foarte multe solicitari din partea iesenilor in ceea ce priveste activitatea de fond funciar. Astfel, Oficiul a inregistrat 4601 de solicitari in vederea obtinerii titlurilor de proprietate pentru suprafetele cu care iesenii au fost pusi in posesie de catre primariile din judet.

Dintre acestea, 3412 documentatii depuse de catre primariile din judet in vederea emiterii titlurilor de proprietate au fost respinse de catre OCPI intrucat nu au intrunit conditiile legale si tehnice. „In cazul celor mai multe dintre documentatiile respinse, lipsea semnatura proprietarilor, existau neconcordante intre procesele verbale de punere in posesie si anexele de validare care au stat la baza intocmirii documentatiilor. O parte dintre parcelele trecute in documentele depuse la OCPI erau mentionate si in alte titluri de proprietate. Aproximativ 100 de ieseni s-au adresat OCPI in vederea eliberarii unor duplicate ale titlurilor de proprietate emise, principala motivatie a solicitantilor fiind pierderea sau distrugerea titlului original. In urma analizarii dosarelor intocmite de catre primariile din intreg judetul, OCPI Iasi a eliberat in cursul anului trecut 1189 de titluri noi de proprietate si a rectificat alte 445 de titluri”, a declarat Mugurel Cozmanciuc, directorul OCPI Iasi.

Tot in cursul anului 2008, au fost verificate de catre Serviciul Cadastru din cadrul OCPI Iasi 26535 documentatii tehnice cadastrale necesare inscrierii in cartea funciara, 4856 de planuri topografice necesare intocmirii documentatiilor de urbanism si documentatiilor de construire-desfiintare. In vederea scoaterii definitive din circuitul agricol a terenurilor au fost eliberate 1836 de avize pentru o suprafata totala de 118,26 hectare, iar alte119 avize pentru o suprafata totala de 2,83 hectare au fost eliberate pentru scoaterea temporara din circuitul agricol. Comparativ cu anul 2007, activitatea OCPI in domeniul cadastrului a crescut cu aproximativ 15 la suta.

Adauga un comentariu