News Flash:

Plan pentru carnea de mici

31 Ianuarie 2001
1282 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, in colaborare cu Agentia Nationala Sanitar-Veterinara a elaborat un ordin comun prin care se doreste prevenirea imbolnavirii populatiei prin consum de carne tocata si pasta de mici. "Va fi intocmit un plan de masuri impreuna cu Inspectia Sanitara de Stat si Compartimentul de Igiena Alimentatiei care urmeaza a fi pus in aplicare. Se vor face controale riguroase, iar cei care nu respecta prevederile ordinului vor fi sanctionati", a precizat dr. Maria Barhala, director adjunct al Directiei de Sanatate Publica.
In scopul apararii sanatatii publice, se interzice producerea, preambalarea si comercializarea de carne tocata in unitati de fabricatie de orice tip (abatoare, fabrici, carmangerii etc). Carnea tocata poate fi produsa numai in unitatile de desfacere, in fata cumparatorului, fiind strict interzisa comercializarea produselor obtinute in alte conditii. Pasta de mici poate fi produsa in unitati de fabricatie autorizate sanitar-veterinar, numai din carne refrigerata, fiind interzisa producerea ei din carne congelata si apoi decongelata. Expunerea si comercializarea pastei de mici in unitatile de desfacere se face numai in stare refrigerata, cu respectarea stricta a termenului de valabilitate. Este strict interzisa congelarea si decongelarea pastei de mici sau comercializarea ei in stare congelata. (C.D.)
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017777 (s)

loading...