News Flash:

Producerea painii traditionale - o afacere profitabila

2 Septembrie 2005
1622 Vizualizari | 0 Comentarii
•Oamenii de afaceri ieseni pot obtine un profit considerabil din producerea si comercializarea produselor de panificatie cu specific romanesc •Daca iesenii nu sunt interesati sa produca paine cu specific traditional, in scurt timp mai multi straini vor investi in acest domeniu la Iasi

Specialistii in domeniu sustin ca oamenii de afaceri ieseni pot obtine un profit considerabil din producerea si comercializarea produselor de panificatie cu specific romanesc. In ultimii ani, in judetul Iasi au aparut multe societati care isi desfasoara activitatea in acest sector economic, insa nici una dintre ele nu produce paine traditionala, deoarece costurile de productie sunt mai mari. Conducerea Asociatiei Oamenilor de Afaceri Iasi (AOA) va organiza seminarii in cadrul carora va prezenta invitatilor, oameni de afaceri ieseni, in special producatori de produse de panificatie, avantajele pe care le pot obtine daca hotarasc sa valorifice traditia pentru prepararea painii. "Painea este produsul care nu lipseste la nici o masa, iar in Iasi nu se gaseste paine de calitate. Cei mai multi dintre producatori folosesc pentru prepararea painii multi afanatori. Painea numita 'paine turceasca' se gaseste pe toate rafturile magazinelor, insa cumparatorii spun ca nu mai pot manca aceste produse. Cred ca oamenii sunt dispusi sa plateasca un pic mai mult pentru o paine de buna calitate", a declarat Constantin Ciobanu, director executiv adjunct al AOA Iasi.

Strainii vor sa produca paine la Iasi

Daca oamenii de afaceri ieseni nu sunt interesati sa produca paine cu specific traditional, in scurt timp mai multi straini vor investi in acest domeniu la Iasi. In ultimele luni, mai multi italieni s-au interesat daca pe piata ieseana de panificatie sunt astfel de producatori. "Noi am vrea ca iesenii sa beneficieze de aceste avantaje, si nu strainii, dar daca ei nu sunt interesati altcineva le va lua locul. Aceasta pentru ca important este ca in magazine oamenii sa gaseasca alimente de calitate, pe ei prea putin ii intereseaza cine este patronul brutariei la care merge zilnic", a adaugat Constantin Ciobanu. Italienii vor sa investeasca in aceste afaceri pentru ca in urma cu cativa ani si in peninsula italica era intalnita aceasta problema, a painii de proasta calitate. Brutarii care au inceput sa produca paine cu specific local au avut de castigat cel mai mult la vremea respectiva, chiar daca pretul noilor produse aparute pe piata era cu pana la 30 la suta mai scumpe.
Cerasela APOSTU
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1894 (s) | 24 queries | Mysql time :0.028914 (s)

loading...