News Flash:

Retete culinare - Jambon

7 Ianuarie 2001
1728 Vizualizari | 0 Comentarii
-1 pulpa de porc (5 kg),
-400 g sare,
-12 g silitra,
-10 boabe piper,
-2 boabe ienibahar,
-2 capatani usturoi,
-50 ml otet,
-750 ml vin sec,
-2 foi dafin

Se tavaleste carnea prin sare si se pune intr-un vas incapator la racoare (de preferinta intr-o camera rece, nu la frigider si in nici un caz la congelator) laolalta cu boabele de piper si ienibahar, cu usturoiul curatat si taiat, otetul indoit cu apa, vinul si foile de dafin. Silitra se presara deasupra. Timp de zece zile, carnea se intoarce din cand in cand in sos, dupa care se scoate din vas si se atarna la zvantat o zi. Apoi se pune la afumat trei-patru zile, dupa care se poate pastra la rece sau se poate fierbe in apa cu putina sare pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca in apa in care a fiert. Se scoate osul, se scurge bine carnea si se pune la presat intre doua capace de lemn (peste cel de deasupra se asaza o greutate) pana se raceste bine si se intareste. Jambonul se serveste taiat in feliute subtiri, ca gustare.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1856 (s) | 22 queries | Mysql time :0.020107 (s)