News Flash:

Romania, laudata la Bienala de la Venetia

2 Septembrie 2010
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
Proiectul "1:1, Exhibiting space", care reprezinta Romania la cea de-a XII-a Bienala de Arhitectura de la Venetia, ce a fost vernisat vineri, în Pavilionul Romaniei, gazduit în Giardini di Castello, a starnit admiratia presei britanice de specialitate, informeaza bdonline.co.uk, citat de Mediafax.
Cea de-a XII-a editie a Bienalei de Arhitectura de la Venetia se desfasoara în perioada 29 august - 21 noiembrie, sub genericul "People Meet in Architecture", propus de curatoarea japoneza Kazuyo Sejima. In viziunea acesteia, bienala va fi un forum al ideilor contemporane, cu accent pe modul în care sunt concepute proiectele de arhitectura si pe atmosfera pe care acestea o creeaza.
Pentru Romania, aceasta editie are semnificatia unei premiere la Bienala de Arhitectura: participarea cu doua proiecte nationale, unul gazduit de Pavilionul national din Giardini di Castello ("1:1, Exhibiting space") si celalalt, de Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica (IRCCU) de la Venetia ("Superbia"). Potrivit site-ului britanic bdonline.co.uk, standul Romaniei din Giardini di Castello s-a detasat net de pavilioanele celorlalte tari, remarcandu-se prin originalitate si prin executia "solida" a unei idei unice.
In opinia specialistilor britanici, Romania ar trebui sa primeasca o mentiune speciala la Bienala de Arhitectura de la Venetia, nu doar pentru ca are cea mai tanara echipa de arhitecti din istoria evenimentului - media de varsta a arhitectilor ce fac parte din echipa al carei proiect a castigat selectia nationala fiind de 25-26 de ani -, ci si pentru ca "a avut curajul de a urma cu rigurozitate o idee singulara, cu o claritate convingatoare". Proiectul selectat pentru Pavilionul Romaniei, "1:1, Exhibiting Space", este semnat de Ciprian Rasoiu, Romina Grillo, Liviu Vasiu, Tudor Vlasceanu - care este si curator - si Matei Vlasceanu. Proiectul consta într-o constructie de mari dimensiuni, ce se întinde pe o suprafata de 94 de metri patrati, împrejmuita de un coridor, prin care vizitatorii pot trece si viziona expozitia prin vizoare. In interior poate patrunde, printr-o usa, cate un vizitator, care va personaliza spatiul. Suprafata de 94 de metri patrati nu este aleasa întamplator, ci a fost determinata, din calculele facute de echipa de arhitecti, drept "spatiul vital al unui om din Bucuresti". Proiectul prezinta arhitectura ca spatiu printr-un joc de volume, lumina si umbra.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2020 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018001 (s)

loading...