Actualitate

Scandal monstru in cartierul de lux detinut de puscariasul Relu Fenechiu! Dezvaluiri INCENDIARE facute de fostii parteneri – GALERIE FOTO

Publicat: 08 feb. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
@ Locuitorii unui cartier de lux din Iasi au devenit dusmanii fostului baron local dupa ce acesta a inceput un nou proiect imobiliar @ Cei care si-au cumparat vile in cartierul rezidential I.C. Bratianu, majoritatea fosti parteneri de afaceri ai lui Relu Fenechiu, au sarit cu acuzatii la adresa fostului ministru care si-a pus oamenii de incredere sa ingramadeasca mai multe cladiri inalte printre vilele din zona Bucium @ Oamenii sunt revoltati mai ales pentru ca toate lucrarile au fost incepute in mare secret in conditiile in care exista mai multe procese intentate de proprietari impotriva masurilor luate de locotenentii lui Fenechiu
 
Un nou scandal a fost starnit in cartierul rezidential I.C. Bratianu, al carui dezvoltator este fostul baron local Relu Fenechiu. Cei care si-au cumparat case aici, in mare parte fosti parteneri de afaceri ai liberalului, au sarit cu acuze la adresa lui Fenechiu dupa ce in fata vilelor a fost demarat un nou proiect imobiliar in mare secret. Oamenii sunt total in dezacord cu aceste actiuni facute pe ascuns la ordinul lui Relu Fenechiu, mai ales ca este vorba despre cladiri inalte ingramadite intre vile cu maximum doua niveluri.
 
Lucrarile au fost incepute la finalul anului trecut prin intermediul companiei Engineering And General Constructing SA (ENGEKO), firma detinuta de Relu Fenechiu impreuna cu fratele sau, Lucian, si a carui administrator este Cristian Ghibu, unul dintre cei mai fideli locotenenti ai fostului ministru.
„Oamenii puscariasului sunt cei care se ocupa de tot ce se intampla aici: Cristian Ghibu de la Engeko si Ionica Cobzaru, cel care se ocupa de cartier. Pe noi nu ne-a intrebat si nu ne-a informat nimeni despre faptul ca in fata caselor noastre se vor construi blocuri. Totul s-a facut intr-o viteza foarte mare, pur si simplu au fost adusi muncitorii cu utilaje si au inceput lucrarile. Au mutat gardul si poarta de acces mai spre exterior ca sa se poata lucra, iar asta ca si cum ar fi la noi in cartier, desi cand ne-am mutat aici erau doar case de acelasi tip. Noi am incercat trei ani sa dezafectam gardul in instanta si inca ne judecam, iar ei fac ce vor de pe o zi pe alta. Nici macar nu a fost pus un panou informativ despre santier, am fost pusi in fata faptului implinit. Si asa ca erau probleme cu stabilitatea terenului, noi am avut probleme in trecut la case pentru ca pamantul se ducea la vale si apareau fisuri la temelii. Acum, daca se construieste si pe parcela din fata cartierului, terenul este si mai instabil”, a spus un locuitor din cartierul I.C. Bratianu care a dorit sa ramana sub protectia anonimatului.
 
Se tem ca vor plati utilitatile pentru noul santier
 
In urma cu aproximativ doua luni, societatea Engeko SA a solicitat de la Primaria Iasi trei certificate de urbanism care se refera la instituirea unui drum de servitute si pentru dezafectarea unui imobil in cartierul Bucium, asta pentru a face loc noului proiect.  
 
Locuitorii din cartierul I.C. Bratianu mai acuza faptul ca solicitarile cu privire la desfiintarea asociatiei de proprietari (intocmita ilegal conform mai multor dovezi) si contorizarea individuala a locuintelor nu au fost luate in considerare. Ani de zile s-au luptat locuitorii de aici sa scape de taxele ridicate impuse in cartierul de lux, iar asta din cauza faptului ca intreaga zona, cu tot cu utilitati, a fost inclusa in domeniul privat.

In acest fel, locuitorii sunt obligati sa plateasca sume de cateva mii de lei catre asociatia de proprietari, iar asta fara sa poata urmari consumul de utilitati, care poate fi urmarit doar de catre administratorul Asociatiei de Proprietari Complex Rezidential I.C. Bratianu Iasi, care este un alt acolit al lui Relu Fenechiu, si anume Ionica Cobzaru. In aceste conditii, oamenii se tem ca utilitatile folosite pentru noul proiect imobiliar vor fi platite tot de locatari, asa cum s-a mai intamplat si in trecut.

„Noi avem in continuare proces cu asociatia de proprietari tocmai pentru ca suntem impotriva mai multor lucruri facute in cartier, asa cum a fost ingradirea drumului public sau contorizarea locuintelor. Nu s-a tinut cont de reclamatiile noastre, este ca si cum nu contam. Am cerut deschiderea drumului, dezafectarea gardului si a portii, dar acestea au fost doar mutate ca sa poata fi folosite de Fenechiu la santier”, a povestit un proprietar din cartierul rezidential.
 
Plangeri penale facute de locuitorii cartierului
 
Locuitorii din cartierul din zona Bucium se lupta acum cu o alta „piedica” pusa prin intermediul lui Fenechiu. Acestia au fost informati prin intermediul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi ca trebuie sa plateasca sume de cateva zeci de mii de lei catre Asociatia de Proprietari I.C. Bratianu.
„Sunt indicate foarte multe sume de plata, privilegii imobiliare, intabulari si tot felul de sume de zeci de mii de lei (vezi facsimil – n.r.). Eu am de platit aproape 70.000 lei numai in cazul meu. Aceasta asociatie incaseaza bani foarte multi, totul se include pe listele de plata la intretinere, fara nicio transparenta”, spune un alt proprietar din cartierul I.C. Bratianu.

Din cauza abuzurilor la care sunt supuse, mai multe familii care locuiesc aici au facut plangeri penale, care acum sunt studiate la Parchet. Dosarele contin mai ales documentele legate de statutul public sau privat al terenului si retelelor de utilitati.
 

Pe langa investitiile facute in acest cartier, un proiect imobiliar finalizat recent de firmele controlate de Relu Fenechiu produce bani pe banda rulanta. Este vorba despre cladirea de birouri Aria Center, in care s-au investit fonduri europene de aproape 10 milioane euro si a caror spatii au fost deja inchiriate mai multor companii. Toate aceste afaceri sunt derulate in conditiile in care prejudiciul din dosarul „Transformatorul” inca nu a fost recuperat de catre institutiile statului, care au fost prejudiciate cu cateva milioane de euro in urma faptelor penale facute de Relu Fenechiu.
Adauga un comentariu