News Flash:

Scrisoarea lui Victor Ponta catre presedintele Basescu

7 Octombrie 2010
941 Vizualizari | 0 Comentarii
Victor Ponta 10
Preşedintele PSD Victor Ponta îi cere într-o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu să facă un gest de responsabilitate politică şi să trimită Legea pensiilor înapoi la Parlament pentru a fi votată cu respectarea procedurilor şi legilor.

Preşedintele PSD Victor Ponta îi scrie perşedintelui Traian Băsescu că decizia CCR va fi respectată de partidul său, însă o regretă. Ponta îi spune preşedintelui că Legea pensiilor a fost adoptată în mod fraudulos în Camera Deputaţilor cu concursul direct al Robertei Anastase. Şi îi reaminteşte că, în calitate de preşedinte, este obligat să vegheze la buna funcţionare a instituţiilor statului.

"Parlamentul este principala instituţie a unui stat democrat, prin rolul său reprezentativ larg. Nu există pericol mai mare pentru buna funcţionare a instituţiilor statului decat ignorarea nerespectării Legii, a furtului, în cadrul unei instituţii precum Camera Deputaţilor. Dacă într-un stat se acceptă un astfel de abuz, atunci putem vorbi despre finalul de facto al statului de drept. Este datoria dumneavoastră ca în acest moment de maximă tensiune să faceţi un gest de reală responsabilitate politică şi să trimiteţi Legea privind sistemul unitar de pensii publice înapoi la Parlament, pentru ca aceasta să fie votată prin respectarea procedurilor şi a legii", scrie Victor Ponta preşedintelui Băsescu.

Ponta îi sugerează şi care este soluţia potrivită pentru această situaţie şi ce nu ar fi bine să facă. "Decizia de a retrimite Legea privind sistemul unitar de pensii publice la Parlament este singura soluţie de a pune capăt suspendării statului de drept în Romania, din cauza fraudei fără precedent care s-a petrecut în Camera Deputaţilor. Dacă veţi refuza să luaţi o astfel de decizie – singura normală pentru respectarea legii – atunci veţi deveni părtaş la furtul legislativ prin care Legea privind sistemul unitar de pensii publice a trecut de Camera anterior menţionată a Parlamentului. Ca atare, vă veţi asuma conştient riscurile politice generate de această situaţie".

La final, Victor Ponta îi spune preşedintelui că PSD este conştient de faptul că Romania are nevoie de o Lege a pensiilor şi cunoaşte condiţiile acordului cu FMI. Insă acest lucru nu justifică adoptarea unei legi prin fraudă. "Inainte de orice, partenerii externi îşi doresc o Romanie în care statul de drept funcţionează, iar promulgarea unei legi adoptate printr-o fraudă evidentă înseamnă anularea principiilor statului de drept", scrie liderul PSD care îşi încheie scrisoarea către preşedinte cu formula "Cu speranţa că veţi lua decizia corectă".
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2016 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1667 (s) | 22 queries | Mysql time :0.020129 (s)