Actualitate

Sotia unui parlamentar a creat un scandal imens intr-un spital din Iasi. Totul a ajuns pe masa judecatorilor – FOTO

Publicat: 25 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Sotia alesului in Parlamentul Romaniei detine mai multe firme cu activitate in domeniul medical @ Societatile comerciale in care sotia parlamentarului este administrator au contracte cu mai multe spitale din Iasi si din tara

Scandalul a pornit inca din toamna anului trecut. La mijloc se afla sotia unui parlamentar care detine mai multe firme in Bucuresti. Una dintre societatile comerciale detinute de aceasta este un furnizor important al Spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi. Este vorba despre SC Tody Company Exim SRL din Bucuresti care distribuie reactivi pentru analizele de sange din cadrul laboratorului de la Spitalul Sf. Maria. Firma este detinuta de Cornelia Todirascu, sotia lui Valeriu Todirascu, senator independent in Parlamentul Romaniei. Senatorul Todirascu este si membru in comisia pentru sanatate publica. Cornelia Todirascu mai detine si SC Tody Laboratories SRL si SC Partners Medical Solution SRL, toate cu sediul in Bucuresti. Institutul de Psihiatrie din Iasi a fost actionat in instanta de SC Tody Company Exim SRL pentru ca unitatea medicala nu le-a raspuns la o solicitare facuta in toamna anului trecut. Firma detinuta de sotia parlamentarului nu a avut si nici nu are contract cu Institutul Socola.

„Prin luna septembrie 2014 am primit o solicitare de la SC Tody Company Exim SRL prin care ni se cerea sa-i transmitem cateva facturi de la societatea care ne livreaza reactivii pentru laboratorul de analize medicale. Probabil doreau sa afle preturile de la ceilalti distribuitori. Pur si simplu dintr-o eroare nu le-am trimis acele facturi. Puteam sa le transmitem cu acordul firmei care livreaza spitalului reactivii, dar a fost o eroare. Spitalul nu a avut nicio relatie contractuala cu Tody Company Exim SRL din Bucuresti. Daca ar fi vrut sa afle toate datele, puteau sa intre pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Nimic nu a fost achizitionat in afara procedurilor legale. Am fost actionati in instanta de contencios administrativ de catre firma din Bucuresti pentru ca nu le-am raspuns la acea solicitare. Noi vom transmite in instanta toate documentele. Spitalul Socola nu este un consumator de analize medicale ca alte unitati medicale si din acest motiv nu ne trebuie foarte multi reactivi”, a declarat Gina Greceanu, jurist la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi. SC Tody Company Exim SRL are contracte cu mai multe spitale din tara.

Adauga un comentariu