News Flash:

Spanacul, urzicile, stevia si proprietatile lor fantastice

5 August 2010
4977 Vizualizari | 0 Comentarii
Stevie
La început de primăvară urzicile, ştevia, spanacul, loboda sau leurda vă pun la dispoziţie proprietăţile lor extraordinare.

Leurda diminueaza durerile reumatice

Leurda sau usturoiul sălbatic este un adjuvant eficient şi ieftin. Această plantă binefăcătoare poate fi folosită atat intern, cat şi extern. Salatele în care adăugăm leurda contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare prin scăderea colesterolului şi împiedicarea apariţiei trombozelor. Subsţantele conţinute de această plantă au efect vasodilatator şi favorizează menţinerea tensiunii arteriale în limite normale. Leurda are efect detoxifiant, depurativ, diuretic, fluidifiant sangvin, ajută bolnavii de gută pentru că stimuleaza eliminarea acidului uric. Aplicată extern este utilă în tratarea reumatismului, eczemelor şi gutei.
Ştevia este o plantă bogată în minerale esenţiale sănătăţii noastre: calciu, magneziu, fier şi potasiu, dar şi în vitaminele B şi C. Se poate consuma în supe, ciorbe, ca piureu sau ceai.

Loboda, bogata in vitaminele E şi K

Loboda este recunoscută sub trei forme: roşie, galbenă şi verde şi se poate consuma în salate, soteuri, suc proaspăt sau în ciorbe. Bogată în vitaminele E şi K, loboda este folosită intern în tratarea chisturilor ovariene şi mamare, în afecţiuni dermatologice şi în bronşite. Extern se pot utiliza sub formă de cataplasme pentru dureri abdominale.

Spanacul, „matura stomacului”

O plantă bogată în calciu, fier, acid folic, vitamina E şi K, spanacul este numit de francezi „mătura stomacului”. Spanacul este bogat în acid oxalic, care ajută la absorbţia calciului şi previne formarea pietrelor la rinichi. Substanţele fitochimice şi clorofila pe care le conţine spanacul au rol anticancerigen, de reglare hormonală. Spanacul este un tonifiant excelent al întregului organism, însă, în mod special pentru sange şi ficat. Se poate consuma în salate sau ca sote şi în ciorbe de zarzavat.

Urzicile combat anemia si stimuleaza digestia

Urzicile sunt un tonifiant general extraordinar. Prin conţinutul lor bogat în aminoacizi esenţiali, în vitaminele A, B, C, K şi E, calciu, fier şi magneziu, urzicile pot fi fie aliment extrem de sănătos, fie plante medicinale. Urzicile combat anemia, deschid căile respiratorii şi reduc tusea. Acestea combat constipaţia prin stimularea digestiei, scad glicemia şi acţionează pozitiv în afecţiunile dermale, cum ar fi eczeme sau mătreaţă.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2364 (s) | 22 queries | Mysql time :0.063591 (s)

loading...