News Flash:

Start la inscrierea pentru testele nationale

24 Mai 2006
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
•Au оnceput оnscrierile pentru testele nationale •Peste 11 mii de potentiali absolventi de clasa a VIII-a din judetul Iasi, care vor finaliza gimnaziul in mai putin de o luna, vor sustine cele trei probe ale testelor nationale intre 19 si 22 iunie

Mai mult de 11 mii de elevi aflati in clasele a VIII-a se pot оnscrie pana pe 26 mai la secretariatele scolilor unde invata pentru sustinerea testelor nationale, potrivit calendarului de desfasurare a examenului aprobat de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Trebuie precizat ca pentru sustinerea testelor nationale se pot оnscrie atat elevii de clasa a VIII-a din seria curenta, cat si absolventii din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de capacitate sau testele nationale. Cei peste 11 mii de potentiali absolventi de clasa a VIII-a din judetul Iasi, care vor finaliza gimnaziul in mai putin de o luna, vor sustine cele trei probe ale testelor nationale intre 19 si 22 iunie. Cea de-a treia editie a testelor nationale va avea exact aceeasi structura si acelasi continut ca examenul de capacitate din 2003 si ca testele nationale din anul trecut, mai precis trei probe scrise obligatorii: limba romana, matematica si, la alegere, istorie sau geografie. Principala deosebire fata de examenul de capacitate este aceea ca in acest an, ca si anul trecut, va fi organizata o singura sesiune a testelor nationale, ceea ce inseamna ca elevii care urmeaza sa termine clasa a VIII-a ar trebui sa se puna serios pe invatat daca doresc sa aiba o sansa de a prinde unul dintre locurile de la liceele mai bine cotate din Iasi. Ca si anul trecut, admiterea in clasa a IX-a se va face tot prin intermediul repartizarii computerizate si, de asemenea, vor exista doua sesiuni de admitere. La prima dintre acestea vor putea participa doar candidatii care au promovat testele nationale, acestia avand dreptul sa opteze pentru oricare dintre locurile disponibile. Cei care nu s-au prezentat sau care au picat testele nationale vor putea participa doar la cea de-a doua sesiune de admitere, in cadrul careia vor putea opta doar pentru scolile de arte si meserii.

Calendarul de desfasurare a testelor nationale:

15-26 mai Inscrierea candidatilor
9 iunie Incheierea cursurilor pentru elevii claselor a VIII-a
19 iunie Limba si literatura romana - test scris
20 iunie Limba si literatura materna - test scris
21 iunie Matematica - test scris
22 iunie Istoria romanilor sau Geografia Romaniei - test scris
25 iunie Afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00) si depunerea contestatiilor (intre 16.00 si 20.00)
26 - 28 iunie Rezolvarea contestatiilor
29 iunie Afisarea rezultatelor finale

Marilena ROJNITA
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018347 (s)

loading...