Local

Super oferta: orice iesean isi poate cumpara un Rolex cu 100 lei – FOTO

Publicat: 07 aug. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@Tonetele cu ceasuri din oras vand la preturi incredibil de mici produse pe care sunt inscriptionate diferite firme, ale caror ceasuri au preturi exorbitante in mall-uri @ Un ceas Longiness la toneta costa 35 de lei, iar in magazinele de specialitate depaseste 10.000 de lei

Vanzatorii de la tonete declara ca oamenii vin si se amuza, stiu ca sunt niste copii si spun ca ceea ce se vinde bine sunt ceasurile pe care le iau la kilogram. „Fiul meu le aduce din Bucuresti, de la Dragonul Rosu, de unde le cumpara la kilogram. Nu stiu cat ajunge un kilogram, dar le dam cu 15 lei, sunt ieftine si le cumpara lumea”, spune un vanzator. Calitatea ceasurilor este una indoielnica, durata de viata a produselor de la toneta e destul de scurta, dar sunt unele trucuri care prelungesc viata ceasurilor la kilogram. „Daca nu-l pui langa televizor sau frigider, te tine o perioada buna, caci astea trebuie ferite de radiatii magnetice”, declara un alt vanzator de la o toneta din Podu Ros.
Ceasurile inscriptionate cu firme importante sunt cumparate in general de tineri, care spera ca pot pacali pe cineva cu o replica mai mult sau mai putin fidela a ceasurilor de firma. Un Rolex la toneta costa in jur de 100 lei, iar celelalte ceasuri inscriptionate cu nume de firme importante prezente pe rafturile chioscurilor sunt cu mult mai ieftine. Daca cel mai mic pret al unui ceas Emporio Armani in Mall e 700 de lei, o copie ajunge la toneta la 50 de lei. Comerciantii din malluri nu sunt deranjati de concurenta facuta de tonete. Spun ca ceea ce vand ei se poate gasi uneori si la tonete, dar acele ceasuri nu beneficiaza de garantie, iar preturile sunt mai bune in magazinele lor. „Ce-am vazut pe strada mai de calitate sunt la preturi mult mai mari ca ale noastre, ei vand cateva ceasuri bune si nu le cumpara ca noi de la producatori”, declara Alexandra Pana, un comerciant din Iulius Mall. O femeie care vindea la o toneta spune ca ceea ce are expus sunt doar ceasuri contrafacute, iar pentru ceasuri de calitate clientii trebuie sa se indrepte spre magazinele de specialitate.

Adauga un comentariu