News Flash:

Toate firmele de procesare a laptelui se inchid rand pe rand

20 Iulie 2005
1330 Vizualizari | 0 Comentarii
•Nici una dintre unitatile de procesare a laptelui de pe raza judetului Iasi nu are in acest moment produse care sa corespunda normelor europene •Dintre cele 11 unitati de procesare a laptelui, patru si-au incetat deja activitatea

Unitatile de procesare a laptelui de pe raza judetului Iasi se confrunta cu probleme majore in ceea ce priveste adaptarea la normele europene. Dintre cele 11 unitati de procesare a laptelui, patru si-au sistat deja activitatea. Constiente de faptul ca nici macar un program european nu ar mai putea sa le ajute, societatile comerciale Straluc SRL din Trifesti si Magnus Impex SRL din Popricani si-au oprit activitatea din propria initiativa. Firmelor comerciale Migit SRL din Probota si Ridas SRL din Lespezi le-a fost suspendata activitatea din cauza conditiilor improprii de functionare. Pe lista retrogradatilor mai sunt cateva unitati care risca sa le fie oprita activitatea daca pana la data de 1 iulie 2006 nu vor demara programe de conformare. Astfel, SC Nicodam SRL din Miroslovesti, SC PCB Dancu SRL si SC Trans Gigel SRL din localitatea Sipote sunt doar cateva dintre aceste societati comerciale care se afla in ultima categorie, de tip D, cea a unitatilor care au slabe sanse de a ajunge in Uniunea Europeana. Societatile comerciale Agrocom Strunga SA, SC Romlacta SA din Pascani sau SC Promilch SRL din Podu Iloaiei sunt printre putinele care au in acest moment in derulare programe de conformare la normele impuse de UE. "SC Lactis SA este singura unitate care are in acest moment cel mai puternic program de conformare", sustine Ionel Bondoc, director in cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). Nici una dintre unitatile de procesare a laptelui de pe raza judetului nu are in acest moment produse care sa corespunda normelor europene. "Normele impuse de UE in ceea ce priveste produsele acestor unitati, si nu numai, sunt foarte severe", a declarat Bondoc. Untul, spre exemplu, pentru a fi conform standardelor UE, ar trebui sa aiba minimum 82 la suta grasime. In Romania doar o singura unitate produce acest unt, de tip extra. Celelalte categorii de unt care sunt pe piata nu au mai mult de 74 la suta grasime. "In mod normal, la momentul integrarii aceste sortimente de unt ar trebui sa dispara de pe piata", mai declarat Ionel Bondoc.
Roxana NICHIFOR
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2036 (s) | 24 queries | Mysql time :0.022376 (s)

loading...