News Flash:

Uleiul de soia diminueaza riscul bolilor cardiovasculare

26 August 2010
1211 Vizualizari | 0 Comentarii
soia
Doctor Edmond Wiessmann, specialist în virusologie, a constatat că uleiul crud de soia conţine unele trigliceride (grăsimi) capabile de a favoriza absorbţia maximă a vitaminei D, în anotimpul rece. Cercetarea sa, bazată pe studii de fiziologie, a dovedit că în uleiul crud de soia, există factori stimulatori ai producţiei de interferon din limfocite (substanţă ucigaşă pentru 97% dintre virusurile gripale).

Creste rezistenta imunitara

Analiza datelor statistice, efectuată în anii 1997-2000, arată că mortalitatea, în cazul varstei a III-a, este cu 62, 8% mai scăzută la persoanele care consumă salate verzi în ulei de soia, în comparaţie cu cei care mănancă ulei de măsline, în aceleaşi salate. Puţină lume ştie bunăoară, că unii tineri de valoare sunt racolaţi încă din şcoală pentru a face performanţe la echipe mari după ce medici specialişti au stabilit că au o anumită bază a secreţiilor androgenice, ferm determinate de consumul tradiţional de ulei de soia crud, în copilărie şi pubertate. Explicaţia oferită de cercetătorul Detrian MacLewis constă în faptul că „uleiul de soia crud permite o bună absorbţie de calciu în ţesutul osos şi mai ales muscular”. Astfel, se poate spune că un consum ponderat de ulei crud de soia este benefic unei bune absorbţii a calciului în celulele ţesuturilor conjunctive, reducand riscul la bolile cardiovasculare. De asemenea, creşte rezistenţa imunitară, întărind ţesutul elastic al vaselor de sange şi oferind mai multe şanse de asimilare a calciului în ţesutul reticulat din măduva roşie, ale cărei celule sunt dependente de calciu pentru o bună funcţionare.

Previne imbolnavirea cu Alzheimer

Pătrunderea calciului în sange este facilitată de vitamina D, dependentă la randul ei de produşii existenţi în soia ce activează mulţi neuroni din creier. In acest mod soia face ca unii neuroni în stare agonică să fie revigoraţi şi chiar „reînviaţi”. Acest aspect are o importanţă aparte în fiziologia nervoasă, în special în ceea ce priveşte apariţia bolilor nevrotice ale bătraneţii (inclusiv Alzheimer). Neurofiziologul britanic Allen Leevstone a demosntrat că un consum constant de ulei de soia în salate proaspete scade riscul la bolile senescenţei cu peste 68%.

Numarul cazurilor de cancer ovarian si mamar, in scadere

Alte cercetări recente ale oamenilor de ştiinţă irlandezi arată că uleiul de soia are un efect antimutagen remarcabil. Kelly O´Tollen a constatat că femeile din SUA şi Irlanda care consumă ulei de soia au un risc de cancer ovarian, uterin şi mamar de 12 ori mai scăzut, iar bărbaţii consumatori de soia riscă cu 17% mai puţin la cancerul de prostată. Acelaşi Kelly O´Tollen, împreună cu echipa sa de cercetare a demonstrat că manifestarea genelor oncogene cerebrale (cu mare risc de malignizare) este foarte scăzută la consumatorii de soia. Cercetătoarea irlandeză a demonstrat, prin analiza datelor statistice că tumorile cerebrale apar cu 90% mai rar la femeile care consumă salate cu ulei de soia şi cu 82% mai puţin frecvent în cazul bărbaţilor consumatori de soia. Schizofrenia, determinată ereditar (genetic) se manifestă la numai 5% dintre femeile adulte care consumă ulei de soia.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2606 (s) | 24 queries | Mysql time :0.066851 (s)

loading...