News Flash:

Un mic dejun copios duce la slabire

19 Iunie 2008
1027 Vizualizari | 0 Comentarii
• Femeile supraponderale care consuma la micul dejun jumatate din numarul zilnic de calorii pierd mai mult in greutate decat cele care iau un mic dejun frugal • Dupa o perioada scurta in care pierd in greutate, persoanele care mananca putin dimineata incep sa se ingrase iar


Un studiu realizat de un cercetator american confirma ideea ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, pentru ca poate ajuta la pierderea kilogramelor in plus, informeaza BBC. Potrivit profesorului Daniela Jakubowicz, de la Virginia Commonwealth University, autorul acestui studiu, prezentat la o conferinta medicala care a avut loc la San Francisco, femeile supraponderale care consuma la micul dejun jumatate din numarul zilnic de calorii pierd mai mult in greutate decat cele care iau un mic dejun frugal. Cercetatorul este de parere ca micul dejun frugal are, de fapt, un efect nedorit, acela de a creste pofta pentru anumite alimente. Jakubowicz le recomanda de 15 ani pacientilor sai sa adopte regula micului dejun copios. La studiu au participat 96 de femei obeze, sedentare.

O parte dintre voluntare au adoptat o dieta ce implica un numar zilnic de 1.085 de calorii - majoritatea provenind din proteine si grasimi. Micul dejun constituia cea mai frugala masa a zilei - 290 de calorii, cu doar sapte grame de carbohidrati. Dieta adoptata de cel de-al doilea grup implica un numar de 1.240 de calorii consumate zilnic, cu o proportie mai scazuta de grasimi si mai multi carbohidrati si proteine. Micul dejun continea 610 calorii, cu 58 de grame de carbohidrati, in timp ce pranzul si cina contineau 395, respectiv, 235 de calorii. Dupa patru luni, femeile care au adoptat dieta cu un continut scazut de carbohidrati au pierdut mai mult in greutate decat cele din celalalt grup, in medie cu 12,7 fata de 10,4 kilograme. Insa dupa opt luni, situatia s-a inversat: femeile care au adoptat dieta cu continut scazut de carbohidrati s-au ingrasat din nou, in medie, cu 8,16 kilograme, in timp ce femeile din al doilea grup au continuat sa slabeasca, in medie, cu 7,4 kilograme. Femeile care au adoptat dieta cu un continut crescut de carbohidrati au pierdut, in medie, 20 la suta din kilogramele pe care le aveau la inceputul studiului, fata de 5 la suta pentru celalalt grup. Persoanele care au adoptat regula micului dejun copios au indicat ca s-au simtit mai putin flamande, mai ales dimineata.
Profesorul spune ca micul dejun frugal contribuie la exacerbarea poftei pentru carbohidrati si incetineste metabolismul. Din acest motiv, dupa o perioada scurta in care pierd in greutate, persoanele care mananca putin dimineata incep sa se ingrase iar.
Profesorul Alex Johnstone, de la Institutul de Cercetare Rowett din Aberdeen, spune ca mai multe studii anterioare au indicat faptul ca dietele cu continut redus de carbohidrati sunt un instrument bun pentru reducerea greutatii intr-o perioada scurta de timp, dar nu constituie o dieta pentru toata viata. In plus, persoanele care nu mananca suficient dimineata prezinta mai multe probabilitati sa li se faca foame inainte de pranz. Din acest motiv ele apeleaza, de obicei, la alimente bogate in grasimi si zaharuri precum biscuiti, gogosi si produse de patiserie.


Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017959 (s)

loading...