National

Unde se ascunde turnatorul studentilor care au organizat revolta de la Iasi din 1987?

Publicat: 06 sept. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Unul din turnatorii studentilor care au organizat revolta de la Iasi din 1987.  A fost recrutat de Securitate, la Iasi, in 1986, cand era student in anul I al Facultatii de Drept. In Nota Securitatii  se mentioneaza ca a avut dubla calitate, de colaborator, cu doua nume de cod:  Burebista si Buerebista (sic!), si de persoana de sprijin, cu nume de cod Alin.

Colaborarea cu Securitatea „asa cum rezulta din datele oficiale ale CNSAS, s-a concretizat in mai multe zeci de note informative, dar si in informatii directe furnizate de Cosma ofiterilor de securitate de la Iasi. Dar nu numai”.

Numele sau Marius Daniel Cosma. In prezent este judecator la SECTIA CIVILA SI PENTRU CAUZE CU MINORI SI DE FAMILIE, DE CONFLICTE DE MUNCA SI ASIGURARI SOCIALE de la Curtea de Apel Brasov. A fost un timp si purtator de cuvant al Curtii de Apel din Brasov.

Ce inseamna persoana de sprijin a Securitatii?

PERSOANA DE SPRIJIN: Persoana care, pe baza unui instructaj general putea furniza informatii cu valoare operativa mai scazuta sau putea indeplini anumite sarcini privind operatiuni de filaj, investigatii la domiciliu etc.

Persoanele de sprijin se foloseau in special pentru obtinerea informatiilor de prima sesizare, privind situatii sau fapte de interes pentru Securitate. ( conform dictionarului CNASA)

Sursa: badin.ro

Adauga un comentariu