News Flash:

Urda, benefica pentru ficat si rinichi

25 Mai 2010
20484 Vizualizari | 0 Comentarii
Urda este considerata de catre specialistii in nutritie cea mai dietetica branza. Din toata gama de brazeturi, urda contine cea mai putina grasime si este bogata in saruri minerale, proteine de calitate. Tocmai de aceea, medicii specialisti recomanda ca urda sa nu lipseasca din alimentatia zilnica. Urda este un produs derivat din laptele de oaie si are un continut de maximum 12 la suta grasime, de trei-patru ori mai mic de cat telemeaua, de exemplu. De aceea, medicii recomanda urda persoanelor cu hipercolesterolemie. In urma unor studii efectuate de-a lungul timpului, specialistii au descoperit ca in urda se gaseste un tip de proteine foarte importante pentru muschi. Tocmai din aceasta cauza, urda este indicata copiilor pentru a le ajuta cresterea si persoanelor care depun eforturi fizice intense. In urda se gasesc si aminoacizi cu sulf, un adevarat beneficiu pentru ficat si rinichi. De aceea, bolnavii cu afectiuni hepatice si renale ar trebui sa consume in fiecare zi urda. Medicii au precizat ca urda se digera foarte usor, nu ingrasa, dar nu trebuie consumata in combinatie cu carne, deoarece nu cade bine la stomac. Cel mai indicat este ca urda sa fie consumata alaturi de verdeturi si legume, fara a fi asociata cu glucide.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1297 (s) | 24 queries | Mysql time :0.019360 (s)

loading...