Magazin

Vezi ce spune descendentul astrologic despre tine!

Publicat: 08 apr. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vezi ce spune descendentul astrologic despre tine
1
ASCENDENTUL este unul din elementele cheie ale astrologiei. Se calculeaza tinand cont de ora exacta a nasterii si domina partea estica a astrogramei (inceputul casei intai). Totodata, are un impact puternic asupra personalitatii persoanelor care au trecut in etapa de maturitate. Ascendentul cuprinde informatii esentiale despre personalitatea individului, despre modul in care este perceput de ceilalti, despre comportamentul, actiunile, conditia fizica si starea de sanatate, despre reactiile imediate. Ascendentul este asociat imaginii exterioare si individualitatii, acelei masti cu care ne afisam in fata lumii si cu care ne identificam uneori. El echivaleaza cu acea parte a propriei personalitati pe care o lasi expusa celorlalti, dar si cu toate acele aspecte asupra carora detii controlul. Ascendentul poate descrie si prima impresia pe care o lasi celorlalti (de obicei in primele minute ale primei intalniri).
La polul opus al astrogramei, in sectorul vestic al cerului, asociat cu zodia Balantei, se afla DESCENDENTUL. Nu am putem disocia Descendentul de Ascendent pentru ca aceste doua aspecte astrologice sunt legate indisolubil una de cealalta. Ascendentul determina Descendentul. Daca iti cunosti Ascendentul, in mod automat iti vei afla si Descendentul. Acesta se afla intotdeauna in casa a VII-a (casa dominata de Venus si semnul Balantei) si va fi semnul opus Ascendentului. Daca Ascendentul descrie partea de suprafata a personalitatii unei persoane si este relationat cu imaginea de sine, Descendentul este relationat cu persoana celorlalti.
La fel ca si Ascendentul, Descendentul este de o importanta deosebita in astrologie. De ce? El ne pune la dispozitie indicii despre modalitatea in care o persoana percepe parteneriatele de viata, anumite informatii despre viata romantica a persoanei respective. Descendentul este cel care iti raporteaza imaginea de sine la ceilalti, cel care traseaza relatiile cu ceilalti. Descendentul este cel care proiecteaza asupra partenerului acele calitati pe care ti le-ai dori la tine insati sau spre care aspiri in subconstientul tau. Totodata, Descendentul descrie acele calitati ale persoanelor de care esti atrasa, tipul de partener spre care ai tendinta sa gravitezi, pasiunile, relatiile sexuale, anumite aspecte ale iubirilor tale si ale potentialelor casnicii. 
Daca iti stii Ascendentul, automat iti vei afla si Descendentul. Este intotdeauna semnul astrologic opus Ascendentului:
Daca ai ascendentul in Berbec, automat Descendentul este Balanta
Daca ai ascendentul in Taur inseamna ca Descendentul tau este Scorpion
Daca ai ascendentul in Gemeni, Descendentul tau este Sagetator
Daca ai ascendentul in Rac, Descendentul tau este Capricorn
Daca ai ascendentul in Leu, Descendentul tau este Varsator
Daca ai ascendentul in Fecioara, Descendentul tau este Pesti
Daca ai ascendentul in Balanta, Descendentul tau este Berbec
Daca ai ascendentul in Scorpion, Descendentul tau este Taur
Daca ai ascendentul in Sagetator, Descendentul tau este in Gemeni
Daca ai ascendentul in Capricorn, Descendentul tau este in Rac
Daca ai ascendentul in Varsator Descendentul tau este in Leu
Daca ai ascendentul in Pesti, Descendentul tau este in Fecioara

Descendentul in Berbec
Persoanele care au Descendentul in Berbec sunt atrase de persoanele temperamentale, vulcanice, incandescente. De asemenea, determinarea, ambitia, pasiunea si entuziasmul sunt cateva din lucrurile care le atrag la un partener de viata. Isi doresc un partener pozitiv, care sa le stimuleze pofta de viata si de iubire. Atractia fizica si sinceritatea sunt importante pentru ele. Relatiile persoanelor cu Descendent in Berbec sunt relatii pasionale, intense, ce pot conduce in scurt timp catre casatorie. Certurile, divergentele de opinii, discutiile in contradictoriu nu vor ocoli insa casnicia a doua personalitati puternice. Este uneori dificil sa decizi cine lasa de la sine si cine nu in acest cuplu. Sunt atat de obisnuite cu a trai si experimenta totul la nivelul maxim posibil incat acest lucru nici nu le mai deranjeaza cateodata.
Descendentul in Taur
Persoanele care au Descendentul in Taur sunt atrase de parteneri senzuali, pragmatici, cu picioarele pe pamant, cu principii solide si un simt al valorii bine definit. Se ataseaza de parteneri care le pot asigura stabilitatea, atat materiala, cat si sentimentala, dar si linistea. Partenerii lor trebuie sa dovedeasca in acelasi timp afectiune, tandrete si finete sufleteasca. Sunt atrase totodata de acei parteneri care le arata ca le pretuiesc si le respecta persoana, tratandu-le frumos si incercand intotdeauna sa le protejeze. Partenerul de viata ideal al acestor persoane ar trebui sa fie perfect capabil sa stie cum sa isi exprime iubirea si sa o faca intr-un mod cat mai bombastic si convingator. 
Descendentul in Gemeni 
Vei fi atras de parteneri de viata spirituali, cu un intelect bine dezvoltat, capabili sa comunice, sa te binedispuna, sa te stimuleze in permanenta. Totodata, iubirile dezorganizate, inconsecvente reprezinta pentru tine o provocare pe care o accepti chiar daca atrag dupa sine implicarea ta in situatii periculoase. Vrei sa fii lasat liber. Te atrag instabilitatea si pericolul. Pentru ca relatiile tale sa functioneze optim trebuie sa fie intotdeauna antrenante si flexibile, aducand un elemente de noutate si spontaneitate.
Descendentul in Rac
Esti un familist convins si te atrag persoanele pentru care familia si valorile familiale reprezinta un principiu de viata. Ai tendinta de a deveni dependent de afectiunea partenerului si de a-l face sa devina la randul sau dependent de afectiunea pe care i-o oferi. Urmaresti ca partenerul tau sa iti asigure in primul rand siguranta emotionala. Uneori adopti un comportament matern fata de partener. Ai tendinta de a-l proteja. Optezi pentru parteneri sensibili si iti asumi cu responsabilitate rolul de a-i inveseli si de a-i face sa devina mai puternici. Relatiile sexuale stabile vor duce cu timpul la casnicii si angajamente. Nu iti plac schimbarile si de aceea alegerile tale sentimentale nu vor fi spectaculoase. Foarte probabil ca te vei casatori previzibil, cu o persoana din anturajul tau sau cu o persoana avand acelasi statut, acelasi mediu cultural, o pozitie sociala similara, etc.
Descendentul in Leu
Persoanele care au Descendentul in Leu sunt atrase de acei parteneri capabili sa le faca sa se simta unice si speciale. Sunt usor pline de ele si isi doresc sa aiba alaturi o persoana cu care sa se mandreasca. Vor fi atrase de persoane generoase, dinamice, cu o personalitate puternica, evidentiindu-se neaparat prin ceva anume (fizic, statut, renume, etc.) fata de restul persoanelor. Gasesc irezistibile acele persoane care sunt sigure pe ele si nu intampina probleme in a straluci in ochiul public sau a se face remarcate. Latura sexuala este importanta pentru persoanele cu descendentul in Leu, iar pasiunea si sentimentul de protectie merg mana in mana. Arata-le ca le apreciezi performantele sexuale si eforturile pe care le investesc in relatie. Arata-le ca sunt apte pentru a fi iubite. Arata-le ca le respecti, ca ai pentru ce sa le admiri. Partenerii acestor persoane le vor venera. Vor cere la randul lor o venerare si mai mare, ceea ce uneori le va incanta, insa alteori le atinge usor orgoliul. Casniciile acestor persoane vor fi stabile, insa nu lipsite de divergente de opinii sau conflicte de putere.
Descendentul in Fecioara
Persoanele cu Descendentul in Fecioara sunt deseori perfectioniste, vulnerabile, critice si autocritice, pierzandu-se cu usurinta in detalii. Vor fi atrase de aceea de parteneri cu simt practic, care le pot ghida intr-un fel actiunile si intentiile, ajutandu-le sa-si depaseasca punctele slabe. Persoanele care actioneaza in loc sa vorbeasca sunt “tipul” lor de persoane. Isi doresc o iubire sigura, o iubire pamanteana, o iubire pe care sa se poata baza la bine si la rau, un partener care sa nu ezite sa le intinda o mana de ajutor. Chiar si atunci cand este vorba de detalii banale, cotidiene sau treburi casnice. Afectiunea poate disparea pe parcursul casniciei, insa dorinta fizica puternica este cea care impiedica despartirea definitiva.
Descendentul in Balanta
Descendentul in Balanta aduce cu sine o atractie involuntara catre armonie si romantism, dar si catre persoanele volubile si placute. Persoanele cu un astfel de Descendent sunt atrase de parteneri care stiu intotdeauna sa spuna si sa faca ceea ce trebuie, parteneri cu abilitati sociale dezvoltate si incantatoare prin felul lor de a fi si de a se comporta. Pun mare pret pe relatia in sine si isi doresc sa aiba alaturi un partener pentru care relatia sa fie prioritara. Persoanele cu Descendentul in Balanta se simt confortabil si fericite stiind ca au alaturi un partener superior din punct de vedere al intelectului. Isi doresc de asemenea sa simta admiratia partenerului pentru persoana lor, sa aiba intotdeauna aprobarea acestuia. Pentru ele, fiecare act sexual trebuie sa contina o doza de romantism si tandrete. In anii tineretii, relatiile acestor persoane se vor sfarsi la fel de repede cum au inceput. Au talentul de a alege nechibzuit si de a nu sti ce anume isi doresc cu adevarat de la un partener. Casatoria se realizeaza insa pana in varsta de 30 de ani, iar casnicia lor este menita sa fie una frumoasa per ansamblu.
Descendentul in Scorpion
Pasiunea, entuziasmul, misterul, inteligenta, sexualitatea, capacitatea de a te seduce… acestea sunt cateva aspecte care te atrag in mod intens la partenerul de viata. Astepti profunzime, intensitate, legaturi emotionale indestructibile de la o relatie. Nu accepti infidelitatea si nu esti dispusa sa o ierti chiar daca acest lucru iti cauzeaza suferinta si amaraciune. Posesivitatea si gelozia nu iti ocolesc casnicia, iar pasiunea fizica reprezinta una din coordonatele principale ale casniciei tale. Certurile, conflictele, neintelegerile si tensiunile nu sunt excluse din relatiile tale. Nu poti trai fara impacarile de dupa si fara culoarea pe care o aduc. Casnicia ta va fi incandescenta. Linistea si monotonia iti aduc doar temporar confortul.
Descendentul in Sagetator
Este foarte posibil sa fii atras de o persoana cu coordonate culturale sau religioase total diferite de ale tale, provenind din cu totul alt mediu decat cel in care ai trait. Diferentele existente reprezinta pentru tine o provocare, iar partenerul tau ideal trebuie sa aiba o fire indrazneata. Trebuie de asemenea sa fie o persoana amatoare de calatorii si descoperiri, puternic atasata de principiile sale, dar totodata deschisa, cu un spirit libertin. Persoanele care au Descendentul in Sagetator pot realiza casatorii cu persoane din strainatate, cu persoane pe care le cunosc in calatorii sau in circumstante neobisnuite, neasteptate. Eziti mult inainte de a te angaja in relatii pe termen lung. Iti doresti sa ai alaturi o persoana alaturi de care sa iti imbunatatesti experienta de viata. 
Descendentul in Capricorn
Esti atras de parteneri de viata maturi, hotarati si ambitiosi, persoane ce stiu ce vor de la viata si care iti pot asigura stabilitatea si securitatea materiala si emotionala pe care o doresti. Casatoriile cu persoanele mai in varsta decat tine nu sunt excluse. Pentru ca iti lipsesc ambitia si determinarea, vei fi atras de un partener responsabil, realizat, care a atins succesul si recunoasterea. Esti atras de partenerii puternici care iti pot oferi protectie si pe al caror sprijin te poti baza. Valorile traditionale ale familiei vor fi importante pentru tine. Fidelitatea este o conditie sine-qua non a casatoriei. Cei care au Descendentul in Capricorn ofera fidelitate. Asteapta de aceea loialitate intr-o relatie. Actul sexual va fi pasional, avand pentru ei o insemnatate puternica. Vor spune “da” casatoriei la o varsta inaintata, iar casnicia, chiar daca uneori rigide, nu va fi expusa despartirii. Casatoria le poate aduce un statut social deosebit.
Descendentul in Varsator
Persoanele care au Descendentul in Varsator sunt atrase de persoanele nonconformiste, extravagante prin felul lor de a fi, spontane, independente. Vor gravita vesnic in jurul acelor persoane care nu sunt atasate de reguli si care cred in libertatea individuala chiar si in cadrul unui cuplu. Aceste persoane, la fel ca si partenerii lor, isi doresc spatiu intr-un cuplu. Isi doresc sa iubeasca liber, fara restrictii, fara exagerari si fara a-si sufoca partenerul. Sunt atasate de ideea de iubire unica, fiind atrase de acele iubiri si relatii pasionale, intense, neobisnuite prin natura lor, chiar daca sunt de scurta durata. Se orienteaza catre persoane care se fac remarcate prin calitatile lor intelectuale deosebite. Persoanele cu Descendentul in Varsator se angajeaza de multe ori in relatii sexuale doar de dragul experimentului. Sfarsesc insa prin a ramane in acea relatie daca relatia respectiva ii implineste nevoile sale emotionale si sexuale. Se indragostesc si casatoresc greu, insa casniciile lor sunt pe viata.
Descendentul in Pesti
Relatiile pe care le vei stabili cu ceilalti, dar si partenerul de viata stau sub semnul unei anumite dificultati. Esti atras de persoane elevate din punct de vedere spiritual sau artistic, persoane ce au nevoie de afectiunea, sprijinul si caldura pe care le poti oferi. Iti doresti un partener de viata care sa fie intotdeauna la bine si la rau si care sa-ti demonstreze ca are nevoie de tine. Iti place sa il ajuti pe cel pe care il iubesti. Joci adesea rolul bunului samaritean in relatiile tale. Vei depune eforturi si sacrificii tacute pentru a-ti mentine relatia, avand tendinta de a deveni dependent emotional de partener. Esti un idealist, iar asteptarile tale de la partenerul de viata sunt foarte mari. Cand partenerul nu se ridica la inaltimea asteptarilor tale, suferi, accepti cu resemnare si mahnire, te izolezi si te retragi in carapacea ta. Pentru ca te temi de deziluzii si de dezamagiri, nu este exclus sa alegi celibatul.

 

Adauga un comentariu