News Flash:

Vinete umplute cu cascaval

5 Ianuarie 2001
793 Vizualizari | 0 Comentarii
Vinete cu cascaval
-4 vinete de marime potrivita si in greutate de circa 1 kg,
-sucul de la 1/2 lamaie,
-2 linguri ulei, 1 lingura ceapa rasa pe razatoare,
-1 catel de usturoi,
-2 oua, 4 felii subtiri de svaiter,
-sare,
-piper pisat.

Vinetelor spalate, sterse cu un servet curat, li se taie partea de la cotor, apoi se taie in jumatati pe lungimea lor. Dupa taiere, interiorul vinetelor se unge cu suc de lamaie, se lipesc cele doua jumatati dand vinetei forma avuta inainte de taiere. Se asaza intr-o tava si se coc in cuptor circa 10 minute. Se scot din cuptor si cu ajutorul unei rondele sau lingurite se scobeste miezul. In uleiul asezat intr-o craticioara se inabusa ceapa rasa pe razatoare si se adauga miezul vinetelor scobite, taiate in mici bucati si ouale batute bine cu furculita. Cu acest amestec se umplu jumatatile de vinete.
Deasupra fiecarei jumatati se aseaza cate o felie subtire de svaiter. Vinetele se asaza din nou in tava care se da la cuptor 20 de minute.

Crema de ciocolata

-6 oua,
-5 linguri de zahar pudra,
-6 batoane ciocolata de menaj,
-foi de gelatina muiata in 2 linguri apa fierbinte,
-150-200 g frisca.

Galbenusurile impreuna cu zaharul se freaca cu telul 5 minute. Se adauga ciocolata inmuiata in cuptor, continuand amestecarea pana cand incorporarea este facuta complet. La acest amestec se adauga gelatina dizolvata. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma tare. Compozitia se toarna intr-o farfurie de sticla udata cu rom sau apa rece, in pahare ori compotiere. Se pastreaza in frigider timp de 2-3 ore. Se serveste garnisita cu frisca.

Sarlota de cafea

-250 g zahar pudra,
-5 galbenusuri,
-1 lingurita faina,
-400 ml lapte, 100 ml esenta de cafea concentrata,
-30 g gelatina granule sau 6 foi gelatina,
-400 g frisca.

Galbenusurile, zaharul, faina si cafeaua se amesteca cu telul 5 minute. Continuand baterea se adauga laptele rece. Se fierbe deasupra aburilor pana la ingrosare. Se ia de pe foc si se adauga gelatina muiata in apa rece si dizolvata in 3 linguri apa clocotita. Dupa racire se incorporeaza frisca. Se toarna in forma de crema udata cu apa rece si se pastreaza la frigider timp de 5-6 ore.

vinete
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1681 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019482 (s)

loading...