News Flash:

Vinul slab alcoolizat scade riscul de cancer

18 Ianuarie 2010
856 Vizualizari | 0 Comentarii
Vinul slab alcoolizat scade riscul de cancer
Afisat la 18:39

Un pahar de vin slab alcoolizat, consumat zilnic, ar putea fi suficient pentru diminuarea riscurilor de a dezvolta unele tipuri de cancer, relateaza BBC, care citeaza un studiu al World Cancer Research Fund.

Conform cercetatorilor, persoanele care consuma vin cu o concentratie a alcoolului de 10% si nu de 14% ar putea avea de castigat din acest punct de vedere. Fundatia de caritate citata solicita companiilor producatoare de vinuri si bere sa produca mai multe astfel de bauturi cu o cantitate scazuta de alcool.

Studiul se bazeaza pe un raport din 2007 ale carui cifre evidentiaza faptul ca exista o legatura intre consumul de alcool si cancer. Raportul recomanda barbatilor nu mai mult de doua pahare pe zi, iar femeilor doar unul.

Cifrele utilizate la acest studiu au relevat faptul ca riscul creste cu fiecare 10 grame de alcool in plus
consumate regulat. Pornind de aici, cercetatorii au calculat ca, in teorie, o persoana care bea un pahar de 250 ml de vin pe seara va avea cu 7% mai putine sanse sa dezvolte cancer de intestin daca ar consuma vin cu concentratia alcoolica de 10% si nu de 14%.

Aceasta este o scadere nesemnificativa a riscurilor pentru fiecare individ, si nu exista dovezi clare in privinta perioadei de timp in care o persoana ar trebui sa inlocuiasca vinul mai concentrat alcoolic cu cel slab pentru a se putea bucura de aceste beneficii.

Fundatia care a condus studiul a precizat totusi ca, pentru fiecare 100 de persoane care consuma astfel vinul, un caz de cancer intestinal va fi evitat. Desi studiul s-a axat pe cancerul de tip intestinal, cercetatorii sustin ca nu exista vreun motiv sa creada ca metoda nu va functiona si in cazul altor forme de cancer (de gat, esofagian, de san, etc.).

"Daca toti cei care beau vin cu o concentratie a alcoolului de 14% trec la unul mai slab alcoolizat maine, spre exemplu, este foarte posibila prevenirea a sute de cazuri de cancer in Marea Britanie", a declarat Dr Rachel Thompson, science programme manager pentru WCRF.

Ea i-a rugat pe retailerii de alcool sa aduca pe piata mai multe sortimente de vin si bere slab alcoolizate. Potrivit acesteia efectele ar putea fi similare si in cazul berii slab alcoolizate.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3018 (s) | 22 queries | Mysql time :0.126091 (s)

loading...