Razboi în Ucraina

10.000 de voluntari s-au prezentat pentru a se înrola în campania militară a Rusiei în Ucraina

Publicat: 22 sept. 2022
Soldați militari ruși
10.000 de voluntari s-au prezentat pentru a se înrola în campania militară a Rusiei în Ucraina

Aproximativ 10.000 de voluntari s-au prezentat pentru a se înrola în campania militară a Rusiei în Ucraina fără a aștepta actele de convocare emise în urma unei mobilizări parțiale, au informat joi agențiile de presă ruse, citând Statul Major rus, relatează Reuters.

Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri prima mobilizare parțială a Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial. Ministrul său al apărării a declarat că urmărește să recruteze 300.000 de specialiști cu experiență pentru campania Rusiei în Ucraina.

Decretul privind mobilizarea parțială permite ministerului Apărării să încorporeze un milion de oameni

Cu toate acestea, paragraful secretizat din decretul privind mobilizarea parțială semnat miercuri de președintele Vladimir Putin permite ministerului Apărării să încorporeze un milion de oameni, scrie Novaia Gazeta.

Kremlinul a respins informațiile privind un exod de bărbați ruși cu vârstă de încorporare după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială, catalogându-le drept „exagerate”.

Cu toate acestea, în Rusia au crescut prețurile biletelor de avion din cauza cererii mari, cozi la graniță.

Datele despre vânzările la bilete de avion au arătat că zborurile din Moscova către capitalele Georgiei, Turciei și Armeniei, toate destinațiile care permit rușilor să intre fără viză, s-au epuizat în câteva minute de la anunțul lui Putin de miercuri.

Proteste de amploare au izbucnit în 39 de orașe din Rusia

Proteste de amploare au izbucnit în 39 de orașe din Rusia, autoritățile arestând până miercuri seara peste 1.000 de persoane care au fost agresate și tratate cu violență de către forțele de ordine, deși oamenii protestau pașnic.

Unii dintre bărbații luați pe sus de forțele de ordine au primit ordine de încorporare în armată la secțiile de poliție.

În informarea sa obișnuită cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să nege informațiile din mass-media rusă conform cărora unor protestatari anti-mobilizare reținuți miercuri seara au primit proiecte de documente.

„Acest lucru nu este împotriva legii”, a spus el.
Comentarii
Adauga un comentariu