Diete si regimuri

10 alimente anti-cancer de adăugat în dietă

Publicat: 13 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
10 alimente anti-cancer de adăugat în dietă
Varza de Bruxelles și broccoli sunt cele două alimente de preferat

Principalele cauze ale aparitiei canceruluiar fi fumatul și dieta. Iată o listă de alimente anti-cancer care vă vor inspira pentru următoarele rețete. Rețineți, totuși, că pentru majoritatea dintre acestea au fost efectuate doar teste de laborator și pe șoareci. Nu se știe încă dacă oamenii reacționează la fel.

Crucifere

Varză, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles. Varza de Bruxelles și broccoli sunt cele două alimente de preferat. Cel mai bine este să le gătiți cât mai puțin posibil, într-un wok sau aburit. Evitați să le scufundați în apă fierbinte.

Căpșuni, afine, zmeură, afine, coacăze negre

Căpșuni, afine, zmeură, afine, coacăze negre, toate acestea sunt pline de antioxidanți.

Semințe de in

Majoritatea studiilor confirmă beneficiile semințelor de in la femeile aflate în postmenopauză. Ar reduce riscul de a dezvolta cancer de san.

Ciocolată neagră

Ciocolată neagră este unul dintre cele mai puternice alimente anti-cancer. Ciocolata bogată în cacao conține mulți antioxidanți.

Ceaiul verde

Bogat în antioxidanți, se spune că ceaiul verde are mari beneficii. Nu depășiți cinci căni pe zi, efectele secundare legate de cofeină vor fi apoi resimțite.

Vin roșu

Vinul roșu este unul dintre cele mai puternice alimente anti-cancer. Un consum moderat – un pahar pe zi – ar duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare și la protecția împotriva cancerului datorită resveratrolului conținut.

Soia

Unele studii arată că soia joacă un rol major în prevenirea cancerului de sân, dar numai la femeile aflate în premenopauză.

Usturoi

Usturoiul este unul dintre cele mai puternice alimente anti-cancer. Acesta poate reduce riscul de a dezvolta cancer colorectal, dar și cancer al esofagului și stomacului, potrivit unui studiu din 2011.

Citrice

Portocale, grapefruit, lămâi, mandarine. Citricele conțin o mulțime de antioxidanți si vitamina C, foarte importanta pentru sinteza colagenului necesar ligamentelor si pielii.

Curcuma

Se spune că acest condiment are un impact pozitiv asupra cancerului de colon. Amestecata cu piper, curcuma oferă beneficii mai mari deoarece acest amestec garanteaza o buna absorbtie.

Adauga un comentariu