Diete si regimuri

10 alimente anti-oboseală

Publicat: 15 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
10 alimente anti-oboseală
Ghimbirul este bogat în vitamine, minerale și oligoelemente (potasiu, magneziu, fosfor, calciu și mangan din plumb).

Lipsa luminii și frigul pot duce in sezonul de iarna la o stare continua de oboseala. Aceste lucruri genereaza o slabire a sistemului imunitar, iar aceasta nu este de dorit mai ales in aceasta perioada. Desigur, adoptarea unui stil de viață haotic, marcat de lipsa somnului odihnitor și de o activitate fizică regulată, acutizeaza oboseala și somnolența în timpul zilei. Dar o dietă echilibrată este un element cheie pentru vitalitate și tonus. Inainte de a apela la suplimente alimentare, poate ar trebui să aruncați o privire in farfurie. Iată care sunt alimentele, fructele și legumele care combat oboseala intensă a iernii și te scot din starea de letargie.

Apă minerală

Hidratarea are multe beneficii pentru organism, mai ales atunci când optezi pentru apă bogată în minerale și oligoelemente potrivite nevoilor tale. În mod ideal, alegeți apă bogată în magneziu și sulfați pentru a reduce oboseala.

10 alimente anti-oboseală: Lăptișor de matcă

Produsele apicole pe care ni le oferă albinele oferă un impuls și ajută sistemul imunitar să funcționeze corect. Acesta este în special cazul lăptișorului de matcă, care are avantajul de a combate oboseala fizică și intelectuală. Acest efect stimulator se datorează numeroaselor sale minerale și vitamine (vitamine B, calciu, siliciu, fosfor etc.). Acest lucru îi conferă proprietăți puternice pentru a vă ajuta să faceți față stresului și suprasolicitării în momentele dificile.

Cereale integrale

În locul zaharurilor și cerealor rafinate, alegeți zaharurile lente găsite în cerealele integrale. Acest lucru se datorează faptului că alimentele făcute cu făină rafinată determină explozia bruscă a nivelului zahărului din sânge. Deci acesta coboară la fel de repede, la fel și energia voastră. Dimpotrivă, cerealele integrale au capacități energetice mai durabile, ceea ce face posibilă evitarea unei stări de slăbiciune imediat după masă. Deci, pentru a combate lipsa de ton, optează mai întâi pentru paste și făină integrale, precum și pentru ovăz.

Cacao

Polifenoli, vitaminele C, A, D și B6, magneziu, zinc, mangan, seleniu, cupru etc. Ciocolata combină numeroși nutrienți benefici care ajută la combaterea stresului. Procedând astfel, este un aliat valoros în prevenirea epuizării corpului sub influența presiunii zilnice. Doar ciocolata neagră cu minimum 70% cacao poate fi pusă la egalitate cu alte alimente anti-oboseală. 1 până la 2 pătratele pe zi sunt suficiente.

Kiwi și alimente bogate în vitamina C împotriva oboselii

Când alegem alimentele împotriva oboselii, ar trebui sa ne bazam pe citrice (portocală, grapefruit, lămâie). Cu toate acestea, si alte alimente ne pot oferi vitamina C. Ardeiul galben, patrunjelul, cimbru sau kiwi sunt aliați delicioși. Două kiwi la micul dejun te vor pune repede pe picioare! Ideal ar fi sa consumați doar fructe și legume de sezon. Natura este pregatită să ne ofere nutrienții potriviți la momentul potrivit! Vă recomandăm să adăugați câteva banane în coșul de cumparaturi pentru a potasiul pe care acestea il contin. Prin creșterea nivelului de serotonină și dopamină, bananele luptă împotriva oboselii nervoase, având grijă de sistemul nostru nervos.

10 alimente anti-oboseală: Legume cu frunze verzi

Spanac, broccoli, varză de Bruxelles… Toate acestea sunt bogate în vitamina B9 sau acid folic. O deficiență sau pur și simplu o insuficientă poate duce la o formă de anemie care determina o puternică senzație de oboseală. Impotriva unei eventuale carențe de fier, care induce o stare semnificativă de oboseală, este posibil să consumați budincă neagră, linte sau sfeclă roșie și să vă „ornați” farfuriile cu pătrunjel sau coriandru.

Pește gras

Deficitul de vitamina D devine prezent mai ales în timpul iernii, când expunerea la soare este mai limitată. Drept urmare, devenim mai predispuși la riscul de depresie și oboseală. Din fericire, putem înlocui soarele optând pentru alimente bogate în vitamina D. Acestea includ faimosul ulei de ficat de cod sau ficatul de cod în sine, dar asta nu este tot. De asemenea, puteți mânca somon, macrou, hering sau sardine pentru a va umple vitamina D și omega-3.

10 alimente anti-oboseală: Fructe uscate

Fructele uscate, în special nucile de tot felul, sunt surse valoroase de oligoelemente, vitamine și minerale.

Anumite condimente se numără printre alimentele împotriva oboselii

Șofranul este cunoscut pentru puterea sa antidepresivă, dar ajută și la creșterea imunității, la combaterea suprasolicitării și la neutralizarea oboselii fizice. Ghimbirul este bogat în vitamine, minerale și oligoelemente (potasiu, magneziu, fosfor, calciu și mangan din plumb). Nu ezitați să-l beți dimineața cu suc de lămâie pentru a șterge chiar și cele mai pronuntate semne de oboseală.

Alimente pe care să le adăugați la felurile de mâncare pentru a contracara oboseala

La secțiunea de alimente sănătoase din supermarket, alegeți niște germeni de grâu! Bogati în magneziu, zinc, fosfor și vitamine B, acestia sunt buni pentru păr, pentru sănătate și oboseala. Spirulina este o algă foarte populară în timpul iernii deoarece îmbunătățeste rezistența fizică. Eficienta este si pudra de urzică! Puțin cunoscuta, este totuși foarte bogata în minerale benefice (calciu, magneziu, fier…) și silice.

Adauga un comentariu