Diverse

10 lucruri surprinzatoare despre sarut

Publicat: 17 mai 2010

Uita de sex. Sarutul poate fi unul dintre cele mai intime, senzuale si distractive lucrui pe care le poti face cu o persoana. Toata lumea stie ca, cu cat este mai lung preludiul, cu atat mai bun va fi si sexul.

1. Potrivit antropologilor, 90% dintre oameni saruta. Dar asta nu inseamna ca sarutul este acelasi pentru toata lumea. Stilurile de sarut variaza pe tot globul. De exemplu, unele triburi din Africa, isi saruta liderii, in timp ce in Europa este neobisnuit pentru barbati sa se sarute intre ei. Oamenii se saruta pe obraz ca o forma de salut, in foarte multe parti ale lumii, iar eschimosii se saruta frecandu-si nasurile.

2. Sarutul a fost interzis in vechile scoli italiene. In secolul, 16 in Napoli, pentru sarut, se primea pedeapsa cu moartea.

3. Exista o stiinta a sarutului numita filematologie. Cand saruti, folosesti muschiul orbicularis, care este responsbil pentru tuguierea buzelor atunci cand saruti.

4. Sarutul este sanatos pentru tine. Un minut de sarutat este egal cu arederea a 26 de calorii.

5. Cel mai lung sarut a durat 30 de ore si 59 de minute iar recordul a fost realizat de doi americani.

6. In medie, o persoana isi petrece doua saptamani din viata sarutandu-se.

7. Aveti grija unde va sa sarutati. In unele locuri, sarutul este o crima – in Indiana este ilegal ca un barbat cu mustata sa sarute alti oameni, in Hartford, Connecticut, este ilegal ca un sot sa isi sarute sotia duminica, si in Cedar Rapids, Iowa, este o crima sa saruti un strain.

8. XOXO, pipicii de acum, sunt folositi in permanenta, mai ales in mesaje. Acest lucru vine din Evul Mediu, cand oamenii isi semnau numele cu un X, cea mai mare parte a populatiei fiind analfabeta. Ulterior, sarutau documentul.

9. Cel mai lung sarut in film a fost de 3 minute si 5 secunde intre Jane Wyman şi Tommey Regis in filmul „You’re in the Army Now” (1941).

10. Cele mai multe saruturi intr-un singur film – 127, au fost in Don Juan (1927). Mary Astor şi Estelle Taylor au primit toti acesti pupici de la John Barrymore.loading...

Adauga un comentariu