Casa si gradina

10 moduri in care poti folosi otetul pentru a curata bucataria

Publicat: 24 mai 2018

Cu siguranta, orice gospodina are in camara cel putin un recipient cu otet pentru a-l folosi la pregatirea diferitelor preparate. Insa nu trebuie sa pierdem din vedere ca otetul este unul dintre cei mai buni aliati pe care ii avem in lupta pentru o bucatarie curata.

Asadar, renuntati sa mai cumparati o multime de produse de curatenie costisitoare si bucurati-va de beneficiile pe care vi le poate aduce unul dintre cele mai banale ingrediente din bucatarie: otetul. Iata 10 moduri prin care otetul te ajuta sa ai o bucatarie mai curata:
 
1. Curata obiectele din otel inoxidabil
Combinatia dintre otet si ulei este cea mai ieftina si simpla modalitate de a reda luciul suprafetelor din otel inoxidabil, fie ca sunt de dimensiuni reduse sau mari. 
 
2. Curata obiectele din argint
 Poti scoate petele de pe argintarie cu ajutorul unei solutii compusa din otet, bicarbonat de sodiu, sare si apa fierbinte. Curatati zonele "afectate"cu ajutorul unui burete sau a unei periute vechi de spalat pe dinti.
 
3. Curata masina de spalat vase
 Una dintre cele mai eficiente metode de a curata masina de spalat vase este sa adaugati 2 cescute de otet in interiorul acesteia, dupa care sa ii dati drumul (fara a avea vase inauntru). Otetul va indeparta mirosurile neplacute si depunerile de apa dura.

4. Curata vasele
 Stiati ca otetul poate fi folosit pentru a curata si a da luciu farfuriilor? 
 
5. Curata congelatorul
 O solutie compusa din otet si apa calda este perfecta pentru a curata congelatorul si a indeparta mirosurile neplacute.
 
6. Curata aparatul de cafea
 Otetul va scoate acele pete enervante de cafea si va reda luciul initial al aparatului de cafea.

7. Curata tocatorul de carne
 Otetul nediluat ajuta la curatarea si improspatarea blatului pe care se taie carne. 

8. Curata blenderul 
 Il curata, il improspateaza si il face sa straluceasca!
 
9. Curata cuptorul
Curatatul cuptorului nu este o activitate placuta pentru nimeni, insa exista o solutie naturala care va face munca mult mai usoara. Nu ai nevoie decat de 100 ml otet alb, 200 ml apa, 2 pliculete bicarbonat de sodiu si 200 gr sare grunjoasa. Amestecam apa cu otetul si o pulverizam in interiorul cuptorului, apoi adaugam amestecul de sare grunjoasa si bicarbonat. Lasam solutia cateva zeci de minute sa actioneze, apoi curatam cu un burete.

10. Curata blatul de bucatarie
 Evita sa folosesti produse de curatat din comert pe aceste suprafete, mai ales daca in familie exista si persoane ce sufera de alergii. Cel mai indicat este sa folositi o solutie din otet si apa calda pentru a curata aceste suprafete. 
 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit