Boli si tratamente

10 moduri prin care corpul tau iti spune ca ai probleme cu ficatul

Publicat: 05 oct. 2016
Ficatul este un organ fara de care nu putem trai. Din pacate, exista mai mult de o suta de tipuri de boli ale sale, fiecare avand propriul set de simptome.
Ideaspots ne prezinta cateva semne comune ale bolilor hepatice care tind sa fie foarte usor de trecut cu vederea:
1. Stomac deranjat. Greata si varsaturile pot anunta mai multe boli, printre care si pe cele de ficat. Acest lucru se intampla deoarece ficatul are o capacitate scazuta de a scapa organismul de toxine. 
2. Oboseala si slabiciune generala. Senzatia de oboseala si slabiciune sunt semnale care pot anunta o boala de ficat. Atunci cand ficatul are probleme, organsimul trebuie sa lucreze mult, iar tu sa simti nevoia de mai multa odihna. Acestu lucru se petrece din cauza unei cresteri a toxinelor in sange, care nu pot fi eliminate de ficat in mod corespunzator. 

Obiceiuri banale care pot favoriza aparitia cancerului 

3. Probleme digestive. Ficatul este important in digestie pentru ca ajuta bila sa proceseze mai bine substantele nutritive si sa fie absorbite de instestinul subtire. In cazul in care ficatul esueaza, puteti avea indigestie sau diaree. 
4.  Lipsa poftei de mancare. Atunci cand alimentele nu sunt digerate in mod corespunzator, te poti confrunta cu lipsa poftei de mancare si a pierderii severe in greutate.
5. Icter. Icterul este o coloratie galbena a pielii, limbii, degetelor si ochilor. Inseamna ca in sange si in tesutul corporal are loc o crestere a bilirubinei, care in mod normal ar trebui evacuata in bila. Bilirubina se acumuleaza atunci cand vechile celule rosii din sange se sparg in interiorul ficatului.
6. Modificari abdominale. Daca aveti dureri sau crampe in partea inferioara a abdomenului sau va simtiti balonati, acest lucru poate insemna ca aveti ascita si un ficat cu probleme. Ascita este primul semn al unui ficat afectat si reprezinta o acumulare de lichid in cavitatea abdominala. 
7. Retentie de fluide. Retentia de lichide este un prim semn ca ficatul nu functioneaza asa cum ar trebui. Acest lucru se intampla mai ales la glezne si picioare. Este similara cu ascita, doar ca acumularea de lichid se face la nivelul tesutului exterior al extremitatilor inferioare. 
8. Modificari ale coloratiei scaunului. Pentru ca bila nu isi face treaba bine din cauza unul ficat cu probleme, culoarea scaunului se poate schimba. In loc sa fie maro, aceasta poate deveni galbena pal, gri sau pamantie. Acest lucru nu este periculos daca se intampla periodic, insa poate deveni daca se petrece des. 
9. Dureri abdominale. Aceasta durere se localizeaza, de obicei, in cadranul din dreapta sus a cutiei toracice unde se afla ficatul. Atunci cand acesta nu functioneaza corect, poate exista durere sau sensibilitate in zona afectata. 
10. Hemoragii intestinale, diaree sau constipatie. Ficatul are proprietatea de coagulare, de aceea, daca acestea nu functioneaza cum trebuie puteti avea sangerari intestinale asociate cu diaree sau constipatie.

Excelenta supa de ghimbir pentru hepatita 

sursa: eva.ro


loading...

Adauga un comentariu