Economic Local

10 orase din Italia, in pragul falimentului

Publicat: 25 iul. 2012
1
Viitorul financiar al Italiei a devenit mai sumbru, de cand 10 orase au anuntat ca se afla in pragul falimentului. In plus, multe scoli nu se vor deschide la toamna, din cauza concedierilor masive in sectorul invatamantului. Potrivit The Telegraph, printre orasele care ar putea ramane fara bani sunt Napoli, Palermo si Sicilia.
„Situatia este din ce in ce mai grava, pe zi ce trece”, a precizat presedintele unei asociatii nationale a consiliilor municipale, Graziano Del Rio.
Avertismentul a venit la doar cateva zile dupa ce premierul italian, Mario Monti, si-a exprimat ingrijorarea ca Sicilia, care se bucura de autonomie fiscala, se afla in pragul prabusirii.
Orasele din sudul acestei tari s-au confruntat mereu cu o proasta administrare, coruptie, risipa de fonduri europene si infiltrarea Mafiei. Insa pe lista neagra se afla si unele centre urbane din nordul Italiei, precum Alessandria, in regiunea Piedmont.
Regiunile statului peninsular se afla „intr-o situatie extrem de grava”, a declarat ministrul de Interne, Annamaria Cancellieri.
In plus, multi angajati in invatamant au fost concediati, ceea ce inseamna ca numeroase scoli nu se vor deschide la toamna.
Monti spera sa reduca datoria uriasa a tarii, care a ajuns la 2 trilioane de euro, prin dizolvarea a 64 din cele 107 provincii, fiind convins ca ele sunt o inutilitate si o risipa de bani pentru Guvernul central.
El doreste sa taie 500 de milioane de euro de la bugetul acordat regiunilor, in 2012, iar anul viitor, inca un miliard de euro. 
sursa: ziare.com
Comentarii
Adauga un comentariu