Tutoriale

10 programe pentru a va putea optimiza windows-ul (download)

Publicat: 15 feb. 2012

Cele mai multe functii Windows folosite de unii utilizatori in fiecare zi pot fi imbunatatite prin instalarea unor programe suplimentare care optimizeaza aplicatiile native ale sistemului de operare Microsoft. Cresteti performanta Windows cu 10 pachete suplimentare, recomandate de Lifehacker.

1) Teracopy (free)

Copierea fisierelor in Windows nu asigura intotdeauna integritatea datelor si nici nu ofera o viteza prea buna. Teracopy este un program care se conecteaza direct la Windows Explorer si imbunatateste semnificativ procesul de copiere si include chiar si optiunea de „pauza”. Descarca Teracopy ( http://codesector.com/teracopy )

2) MenuUninstaller (free)

Utilizatorii care nu au rabdare sa intre in Control Panel pentru a cauta fiecare program pentru dezinstalare pot beneficia de aceasta functie direct din meniul context, accesibil cu un singur click dreapta. Descarca MenuUninstaller. ( https://sites.google.com/site/leizersoftware/home )

3) MiniBin (free)

Cei care vor un desktop curat se vor bucura de existenta MiniBin, care permite eliminarea clasicului „Recycle Bin” de pe desktop si integrarea unor functii de stergere avansate in System Tray. Descarca MiniBin ( http://www.e-sushi.net/minibin/ )

4) Fences (free)

Pentru organizarea mai eficienta a fisierelor si folderelor stocate pe desktop, Fences creaza mai multe zone speciale, ale caror optiuni includ gruparea fisierelor de acelasi tip si schimbarea vizibilitatii icoanelor. Descarca Fences ( http://www.stardock.com/products/fences/purchase.asp )

5) XnView Shell Extension (free)

Preview-ul de imagini Windows Explorer poate fi inlocuit rapid cu unul mai bun, care ofera un thumbnail, dar si optiuni suplimentare pentru convertirea imaginii in alte formate vizuale sau pentru setarea ca wallpaper. Descarca XnView Shell Extension ( http://www.xnview.com/en/downloadwin32.html )

6) Process Manager (free)

Cea mai importanta functie a Process Manager este optiunea de a inchide rapid programe din meniul de click dreapta. Programul ofera insa mai multe optiuni, care includ ascunderea aplicatiilor deschise sau managerierea mai buna a ferestrelor. Descarca Process Manager ( http://sourceforge.net/projects/processpriority/ )

7) OpenWith Enhanced (free)

Pentru fisierele necunoscute, Windows ofera un recomandari doar din programele instalate. OpenWith Enhanced poate insa recomanda cele mai bune programe, chiar daca nu le ai instalate si chiar iti deschide pagina de download direct din meniu. Descarca OpenWith Enhanced ( http://extensions.frieger.com/download.php )

8) QTTabBar (free)

Utilizatorii care nu sunt dispusi sa renunte la Windows Explorer pentru un manager de fisiere mai bun, il pot imbunatati cu QTTabBar. Aplicatia adauga tab-uri, ofera scurtaturi din tastatura si poate copia path-ul oricarui fisier sau folder. Descarca QTTabBar ( http://sourceforge.net/projects/qttabbar/ )

9) Jumplist Extender (free)

Cresterea de productivitate rezultata in urma folosirii functiilor jumplist din Windows 7 poate fi mai mare cu aceasta aplicatie simpla, care ofera optiuni utile, de la comenzile AutoHotKey pana la rularea unor comenzi in command line. Descarca Jumplist Extender ( http://code.google.com/p/jumplist-extender/downloads/list )

10) Bins (4,99 dolari)

Fanii interfetei „Stacks” din sistemul de operare Mac OS X pot beneficia de aceeasi experienta vizuala si in Windows 7 cu Bins. Crearea de grupuri in bara de pornire este usoara, iar programul permite si crearea de legaturi directe intre taskbar si foldere. Descarca Bins ( http://www.1upindustries.com/bins/ )loading...

Adauga un comentariu