Diverse

10 reguli despre cumparaturi pe care vanzatorii spera sa nu le stii

Publicat: 07 iun. 2019
2

Toata lumea stie ca atunci cand cumperi ceva, trebuie sa te uiti la data expirarii. Totusi, dupa cum s-a dovedit, acesta e un lucru foarte marunt. Trebuie sa fii atent/a si la alte lucruri, poate nu chiar foarte evidente. Iata la ce ar trebui sa te uiti atunci cand mergi intr-un supermarket:

  1. Timpul in care un produs sta pe raft depinde de categoria acestuia. Timpul in care produsul poate fi pastrat pe raft e trecut pe eticheta. Pentru produsele care stau pe raft 72 de ore ar trebui sa fie trecute ora, ziua si luna, iar pentru cele care stau pana la 30 de zile, ziua, luna si anul.
  2. Etichete incorecte. Daca suma platita e diferita de calculele pe care ti le-ai facut, nu ezita sa verifici pretul produselor. Uneori, vanzatorii uita sa indeparteze pretul gresit, daca acesta se modifica.
  3. Produsele cu data a expirarii foarte apropiata sunt aduse in fata. De obicei, produsele care expira foarte curand pot fi gasite in magazine la un pret foarte redus, mai ales daca au si expirat. Vanzarea acestora e interzisa totusi de lege.
  4. Conditiile de depozitare nu sunt mai putin importante decat durata in care un produs poate sa ramana pe raft. Chiar daca durata in care produsul dorit poate ramane pe raft nu a expirat inca, fii atent/a la conditiile de depozitare trecute pe eticheta. Daca nu sunt respectate, chiar si bunurile care nu au expirat pot sa fie nepotrivite pentru a fi consumate. Daca vrei ceva care se pastreaza la frigider, fii atent/a la temperature din interior. Aceasta ar trebui sa fie afisata pe un ecran sau ar trebui sa existe un termometru.
  5. Alimentele perisabile ar trebui sa fie produse local. Atunci cand cumperi un produs care nu poate fi tinut foarte mult timp pe raft, ar trebui sa fii atent/a unde a fost pregatit – cu cat e mai aproape de magazine, cu atat exista o sansa mai mare ca acesta sa fie proaspat si de buna calitate.
  6. Produse organice sau naturale. Dupa cum se stie, valoarea produselor organice e mult mai mare decat cea a produselor naturale. Cuvantul „organic” garanteaza ca in producerea respectivelor alimente nu s-au folosit pesticide sintetice, ingrasamant de animale sau substante nenaturale. Totusi, la fel e si in cazul produselor naturale, doar ca furnizorul nu a primit inca un certificat.
  7. Data productiei sau data de pe ambalaj. Uneori, vanzatorii nu pun pe produs data productiei, ci data taierii etichetei.
  8. Timpul in care produsele congelate pot sta pe raft nu garanteaza calitatea lor. Legumele si burgerii pot fi in mod repetat congelati, asa ca nu sunt potriviti pentru consum.
  9. Eticheta este un document important. Eticheta ar trebui sa contina informatii despre compozitie, valoare nutritionala, durata in care produsul poate fi pastrat pe raft, dar si informatii despre producator. Ar trebui sa existe chiar si adresa acestuia, iar toate datele ar trebui sa fie scrise clar.
  10. Reduceri pentru bunurile expirate. Daca iei un produs care a expirat cu o zi inainte sau expira in ziua aceea ori in ziua urmatoare, fii atent/a la conditiile de depozitare si consuma-l cat mai repede posibil.
Adauga un comentariu