Boli si tratamente

Alzheimer: 10 precursori ai bolii

Publicat: 06 dec. 2019

10 semne ale Alzheimer. Pierderea memoriei, tulburări de raționament, schimbări de dispoziție și comportament… Există mulți precursori ai bolii Alzheimer care pot alerta pacientul și pe cei din jurul său. Nu este necesar să vă alarmați, deoarece există simptome similare cauzate de alte boli pentru care sunt disponibile tratamente medicale. Prin urmare, dacă multe dintre aceste simptome coexistă la aceeași persoană, este important să consultați un medic pentru a confirma diagnosticul bolii Alzheimer.

Pierderea memoriei

Uitati ocazional de o întâlnire, de un nume al unui coleg sau un număr de telefon și amintirea mai târziu este o întâmplare normală. Pe de altă parte, o persoană cu boala Alzheimer va uita frecvent evenimentele recente și importante.

10 semne ale Alzheimer. Dificultate pentru îndeplinirea sarcinilor familiare

Ca parte a activităților noastre de zi cu zi, cu toții suntem distrași și răutăcioși. Este posibil ca o persoană cu boala Alzheimer să nu mai poată scrie, găti, coji legume, să-și incheie geaca etc.

Probleme de limbă

Uneori poate fi dificil să găsești cuvântul potrivit. O persoană cu boala Alzheimer își va pierde capacitatea de a termina propoziții sau de a înlocui cuvinte nepotrivite. Este dificil pentru alții să înțeleagă ce spune.

Dezorientarea în spațiu și timp

Se poate întâmpla să uităm temporar ziua săptămânii sau chiar unde mergem. Dar o persoană cu boala Alzheimer s-ar putea gândi la un alt sezon, la un alt an deja îndepărtat sau să se piardă într-un loc cunoscut: nu știe cum a plecat acolo sau cum să se întoarcă acasă.

10 semne ale Alzheimer. Judecata e slăbita

Uneori, când nu te simți bine, abia aștepți să primești tratament. Dar, cu persistența sau agravarea semnelor, se ajunge la medic. O persoană cu boala Alzheimer nu se alarmează de gravitatea dificultăților sale și chiar le banalizează, ceea ce îi îngrijorează pe cei din anturaj. În plus, o persoană cu boala Alzheimer nu mai este în măsură să judece o situație și poate lua decizii nejustificate.

Dificultăți cu noțiuni abstracte

Pe măsură ce îmbătrânești, este dificil să te adaptezi la noile tehnici. Este posibil ca o persoană cu boala Alzheimer să nu înțeleagă ce reprezintă numerele și ce trebuie să facă. Mulți vor face cheltuieli imprudente pe care nu le-ar fi făcut niciodată.

Obiecte pierdute

Oricine poate îndepărta temporar portofelul sau cheile. O persoană cu boala Alzheimer va păstra obiectele în locuri necorespunzătoare (de exemplu, un fier în congelator sau un ceas în vasul de zahăr).

10 semne ale Alzheimer. Modificări ale stării de spirit sau ale comportamentului

Ni se întâmplă tuturor să fim tristi și amețiți. O persoană cu boala Alzheimer poate schimba starea de spirit foarte rapid (de la calm la plâns sau furie), fără un motiv aparent.

Schimbările de personalitate

Personalitatea fiecăruia se poate schimba oarecum odată cu vârsta. La o persoană cu boala Alzheimer, vor exista schimbări foarte marcante. De exemplu, o persoană anterior deschisă și încrezătoare va deveni retrasă și suspectă. Modificările posibile includ apatia, frica și comportamentele dificile.

Lipsa de entuziasm

Uneori, toți ne săturam de menaj, de munca noastră sau de activitățile sociale, dar majoritatea oamenilor își găsesc rapid entuziasmul. O persoană cu boala Alzheimer va deveni mai rapid pasivă, fără a avea un discurs depresiv.loading...

Adauga un comentariu