Mama si copilul

10 simptome ale copilului care nu trebuie neglijate

Publicat: 25 apr. 2019
7

A fi parinte este cea mai grea sarcina din lume, ar spune unii, însa si cea mai frumoasa. Cu toate acestea, orice ar pati copilul nu trece neobservat si devine de cele mai multe ori un semn de alarma. Într-adevar, exista anumite simptome care ar trebui sa te îngrijoreze si care sa te faca sa nu tratezi indiferent problema, apeland la medic ori de cate ori le observi.

Iata mai jos cateva simptome ale copilului care trebuie sa te faca sa te adresezi medicului sau unei camere de garda: Buze albastrii sau cianoza – acest lucru demonstreaza lipsa de oxigen a copilului, o afectiune ce ar putea crea grave probleme la nivelul creierului. Este o urgenta si trebuie sa ajungi de îndata la cel mai apropiat spital. / Febra mai mare de 38 de grade Celsius, masurata rectal, la bebelusul mai mic de 3 luni. Acest lucru ar putea simboliza prezenta unei infectii periculoase, mai ales pentru un copil atat de mic. Va avea nevoie de supraveghere medicala. / Deshidratarea – atunci cand numarul scutecelor este mai mic de sase într-o zi, este semn ca bebelusul sufera de deshidratare. Adresati-va medicului de îndata.

Respiratie greoaie – cei mai multi copii trec prin astfel de simptome. Se poate întampla ca micutul sa nu poata sa respire, lucru pe care îl poti observa prin respiratia suieratoare si deasa, marirea narilor în timpul respiratiei. Nu este de joaca – ar putea sa nu primeasca suficient oxigen si astfel sa îl afecteze destul de tare. / Durere în partea dreapta jos – acest lucru creaza suspiciunea de apendicita. Este bine sa mergeti la medic pentru o evaluare clinica de specialitate. / Icterul prelungit – ori de cate ori bebelusul sufera de icter trebuie sa ascultati cu atentie sfaturile medicului. Atunci cand starile icterului persista mult timp sau sunt mai grave, este bine sa mergeti la medic. Un exces de bilirubina ar putea afecta copilul mic. Diaree si varsaturi – este caz de gastroenterita si risc major de deshidratare. De aceea, mergeti la medic ori de cate ori observati aceste simptome.

Tuse puternica – episoadele de tuse nu trebuie sa treaca netratate. Acestea s-ar putea agrava si chiar ar putea afecta plamanii copilului, transformandu-se în pneumonie. Mergeti la medic pentru diagnostic si tratament de specialitate. / Eruptii cutanate – acestea ascund de cele mai multe ori simptomatologia bolilor copilariei. Daca eruptiile cutanate sunt puternice ori sunt însotite de febra si stare generala de rau, ar fi indicat sa vada copilul un pediatru în vederea eliberarii unui tratament potrivit. / Umflarea fetei, buzelor – acest lucru ar putea fi semnul unor reactii alergice foarte puternice ce i-ar pune copilului viata în pericol. Este bine sa ajungeti la medic în astfel de situatii si sa nu tratati indiferent problema. 

Adauga un comentariu