Stiri medicale

10 Strategii de succes care trebuie stiute de oricine tine o dieta

Publicat: 10 dec. 2010
7

Inainte de a incepe o  dieta  , incearca sa iti faci o lista in care sa incluzi regulile ei generale si pasii cei mai importanti care trebuie urmati.

Scrise, regulile capata mai multa greutate.

1. Atingerea si mentinerea unei mase corporale slabe este un angajament pe viata ce necesita strategii de stil de viata adoptate pe viata.

2. Incetineste cursa dietei: efectuarea de schimbari graduale la mancare , exercitii si suplimente functioneaza mai bine in scaderea in greutate pe termen lung, fata de masuri drastice care nu pot fi mentinute.

3. Serveste mese mici si dese, mestecate foarte bine, consumate incet. Multumeste inainte de mese. Pune jos furculita, lingura sau mancarea intre fiecare muscatura/ inghititura.

4. Incepe sa manaci devreme si incearca sa ingerezi majoritatea caloriilor pana la 15:00 ” 17:00.

5. Daca iti este foame intre mese, incearca mai intai cu 1-2 pahare cu apa. Ceaiul verde este chiar mai indicat. Poti sa adaugi si fibra (psyllium, tarate de ovaz, chitosan ) in apa pentru a te „umple” si pentru a absorbi grasimea si fierea .

6. Consuma frecvent supe limpezi de legume si peste.

7. Creeaza „mese de premiere”. Cheia unei strategii pe termen lung de mancat sanatos este de a nu fi perfect. Adauga la strategie niste „trisari planificate” sau „trisari premise”.

8. Intotdeauna incepe cu o strategie sensibila, echilibrata in nutrienti si densa, combinata cu exercitii si suplimente. Adopta strategii restrictive numai atunci cand sunt absolut necesare. Apoi „incercuieste” sau „prinde ca intr -un sandvis” aceste strategii extreme cu o strategie echilibrata si densa in nutrienti . In acest fel nu te vei „plictisi” de dietele drastice care sunt foarte greu de mentinut pe perioade lungi de timp pentru cei mai multi dintre noi. Nu te angaja in jocul yo-yo, „totul sau nimic”.

9. Daca este instalata obezitatea, cantitatile mari de sodiu introduse in organism cresc riscul de deces, indiferent de valoarea presiunii arteriale. Deci, daca esti obez (a), arata moderatie fata de sare si aditivi.

10. Priveste-te zilnic in oglinda, preferabil inainte sau dupa dus, si spune-i persoanei din oglinda ca o iubesti. Indiferent de forma fizica, ingrasa persoana adevarata, din interior, cu iubire de sine!

Adauga un comentariu