National

1000 de taximetristi protesteaza in Bucuresti

Publicat: 09 apr. 2013
1

Aproximativ 1.000 de taximetristi din Bucuresti protesteaza astazi, intre orele 11,00-14,00, in Parcul Izvor din Capitala, solicitand membrilor Camerei Deputatilor adoptarea urgenta a proiectului de lege nr. 621/2010, in forma dezbatuta de plenul sau pe data de 24 aprilie 2012. Taximetristii vor marirea tarifului pe kilometru si interzicerea masinilor taxi de Ilfov in Bucuresti, informeaza rtv.net.

Taximetristii afiseaza bannere cu „Ilfov ilegal in Bucuresti”. Ei vor si majorarea tarifului de la 1.39 lei/km pana la 2 lei/km.

De asemenea, taximetristii le solicita public autoritatilor in drept, respectiv Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si Parchetului General, sa dea curs tuturor sesizarilor inregistrate, si sa ia masurile legale ce se impun impotriva Directiei Transporturi din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, din cauza careia o mare parte dintre transportatori sunt in ilegalitate inca din 30 martie 2010, intrucat nu li s-au eliberat pana acum contractele de gestiune delegata.

„La protestul de azi (marti- n.r.) participa aproximativ 1.000 de taximetristi de pe raza Capitalei. Oamenii doresc in principal ca membrii Camerei Deputatilor sa adopte urgent Proiectul de lege nr. 621/2010, in forma dezbatuta de planul sau pe data de 24 aprilie 2012. De asemenea, autoritatile in drept, respectiv Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si Parchetul General trebuie sa dea curs tuturor sesizarilor pe care le-am depus, si sa ia masurile legale ce se impun impotriva Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei. Din cauza faptului ca directorul Directiei Transporturi, Ion Dedu, refuza sa semneze listele cu tarife, o mare parte dintre transportatori lucreaza ilegal inca din 30 martie 2010”, a spus Claudiu Sapunar, presedintele ANTTI, citat de Agerpres.

Potrivit lui Claudiu Sapunar, protestul se va incheia in jurul orelor 13.30.

„Acest protest nu reprezinta decat un semnal de atentionare la adresa membrilor Camerei Deputatilor. Daca in maximum doua saptamani solicitarile noastre nu vor fi solutionate, vom organiza o actiune de strada mult mai ampla, la care vor participa si taximetristi din tara”, a declarat Claudiu Sapunar, presedintele ANTTI.

Potrivit comunicatului, autoturismele taxi vor stationa in intervalul sus amintit pe prima banda a Bd. Natiunilor Unite, in fata Parcului Izvor, pe trotuarul strazii B.P. Hasdeu, pe trotuarul Splaiului Independentei, intre strazile Hasdeu si Bd. Libertatii, si pe tot sensul de mers al Bd. Libertatii, dintre Splaiul Independentei, spre Bd. Natiunilor Unite.

Cititi si: PROTEST in fata GUVERNULUI: 1.000 de persoane ii cer solutii lui Ponta

Adauga un comentariu