Magazin

11 lucruri surprinzatoare care te fac sa traiesti mai mult

Publicat: 23 mai 2012
1
Legendara vanatoare a „Fantanii Tineretii”, continua si in zilele noastre, numai ca in cu totul alt mod decat in povestile pentru copii. Acum oamenii de stiinta cauta tot felul de metode prin care durata vietii poate fi crescuta. Astfel, aveam 11 lucruri surprinzatoare care ne fac sa traim mai mult:
1. Bogatia – Asta nu din cauza faptului ca daca ai bani iti permiti un stil de viata mai sanatos si ingrijire medicala de specialitate. Cercetatorii au aflat ca exista un steroid produs de glandele suprarenale care aduce mari beneficii sanatatii: memorie imbunatatita, un risc scazut de boli cardiovasculare si o longevitatea crescuta, mai ales printre barbati. Oamenii de stiinta au legat in mod direct producerea acestui steroid de bogatie, dovedindu-se ca la oamenii instariti el este produs in cantitati mai mari.
2. Sa cresti printre mai multe femei – Cercetatorii de la Universitatea Harvard au aflat ca barbatii care sunt crescuti intr-un mediu cu mai multe prezente feminine traiesc mai mult decat cei crescuti intr-un mediu in care prezentele masculine sunt mai multe. 
3. Viata pe o insula din Grecia – Insula Icaria, din nordul Marii Egee este locul in care exista cel mai mare procentaj de oameni in varsta de 90 de ani, aici o treime din populatie ajungand sa depaseasca aceasta varsta. Asta pentru din cauza reliefului si a climei, care obliga oamenii sa faca mai multa miscare zilnic.
4. Vinul rosu – Vinul rosu protejeaza organismul impotriva imbatranirii, scade riscul diabetului de tip 2, riscul bolilor de inima si a atacurilor cardiovasculare. 
5. Sexul – Sexul adauga ani buni la viata ta. Cercetatorii de la Universitatea Queens din Belfast au studiat 1000 de barbati de varsta mijlocie, timp de 10 ani, si au aflat ca barbatii care au orgasm mai des traiesc aproape dublu fata de cei care nu prea se bucura de aceasta placere. 
6. Igiena dentara – O igiena dentara corespunzatoare reduce riscul de boli ale inimii, datorita faptului ca bacteriile nu mai ajuns in sange.
7. Cantatul – Un studiu facuta de Universitatea George Washington a dovedit ca persoanele care au cantat mai mult s-au simti mai sanatoase din punct de vedere psihic, au avut mai putine vizite la doctori si nu erau deprimati. Un alt studiu facuta de Universitatea din Londra a dovedit ca atunci cand o persoana canta isi „antreneaza” inima, plamanii, muschii abdomenului si ai spatelui, iar organismul elimina endorfine, care il fac mai fericit.
8. Supararea – Nu este un secret faptul ca daca acumulezi nemultumiri ele duc la un nivel crescut al stresului, care iti afecteaza organismul. Acum cercetatorii de la Universitatea din Stockholm au aratat ca cei care isi exprima suprarea si elimina emotile negative au sanse cu 50% mai mici de a muri din cauza unui atac de cord. 
9. Ingrasarea – Un studiu de 12 ani facut pe 11.326 de adulti care aveau putin peste greutatea lor normala, a dovedit ca acestia aveau cu 17% mai putin sanse de a muri decat oamenii care cantareau normal. 
10. Curatenia – Femeile care petrec in jur de 17 ore in fiecare saptamana facand curat sau gatind au cu 30% mai putine sanse de a face cancer la san, a aratat un studiu facatut de o fundatie britanica. Studiul a fost facut pe un esantion de 200.000 de femei, pe o durata de sase ani.
11. O pisica – Oamenii de stiinta de la Universitatea din Minnesota si Insitutul de Boli Cardiovasculare din Minneapolis au aratat ca daca detii o pisica este mai putin stresat, mai putin agitat si reduce riscul unui atac de cord cu 30%. De asemenea vibratiile emise de pisica atunci cand toarce au un efect foarte benefic asupra sanatatii umane. 
Adauga un comentariu