Plante medicinale

11 plante care alunga oboseala

Publicat: 12 iun. 2015

Somnul insuficient, mesele luate in graba, niciodata la aceleasi ore si incarcate de grasimi si proteine, consumul redus de lichide, activitatea intelectuala excesiva si lipsa efortului fizic afecteaza starea noastra de sanatate, provocand aparitia oboselii.

Modificari minime in stilul de viata sunt urmate in scurt timp de rezultate spectaculoase. De asemenea, va puteti baza si pe plantele care au proprietati regenerante si revitalizante, tonice si stimulente. Iata cateva plante care combat oboseala:

3 ceaiuri care te ajuta sa combati oboseala cronica

Ginseng

Ginseng-ul fiind un stimulent general si persistent, alunga oboseala, mareste rezistenta la stres, creste tonusul vital si reimprospateaza capacitatea de munca.

Ashwagandha

Radacina acestei plante cu efect tonic si regenerant este foarte valoroasa pentru eliminarea starilor de oboseala, insomnie si anxietate.

Salvia

Salvia este o planta frecvent intalnita la noi, folosita pentru indepartarea starilor de oboseala intelectuala si a starilor astenice.

Cimbru

Cimbrul condiment binecunoscut, este foarte eficient in lupta impotriva oboselii; confera dinamism si alunga gandurile negre; este foarte indicat atunci cand simtim ca „ne lasa puterile”.

Sindromul de oboseala cronica

Coacaze negre

Stoarce 4-5 pumni de bobite si bea sucul obtinut. 1-2 pahare pe zi vreme de 5-7 zile, te vor ajuta sa-ti recapeti tonusul. Daca nu gasesti coacaze proaspete, poti cumpara de la magazinele naturiste sirop gata preparat, recomandat mai ales in perioadele extenuante.

Catina

De la catina se pot folosi bobitele proaspete sau conservate in miere de albine sau se poate face o cura de doua saptamani cu ulei de catina.

Macese

Macesele fiind puternic vitaminizante ca si catina, sunt si ele bune pentru indepartarea oboselii.

Angelica

Angelica este considerata in medicina populara ca avand valente magice, ea este utilizata in combaterea asteniilor si a starilor depresive.

Busuioc

Busuiocul este un alt remediu traditional care stimuleaza imunitatea organismului si indeparteaza oboseala prin actiunea profunda a uleiurilor eterice pe care le contine.

Ceai verde

Ceaiul verde are un puternic efect antioxidant, revigoreaza organismul si distruge radicalii liberi care produc imbatranirea organismului.

Gotu kola

Gotu Kola este o planta orientala cu proprietati de stimulare a sistemului imunitar, este si un remediu eficient impotriva imbatranirii si reface rezervele de energie ale organismului.

Daca observati ca oboseala nu dispare un timp mai indelungat, chiar daca respectati cele indicate mai sus, este bine sa faceti si niste investigatii clinice, intrucat oboseala persistenta poate indica prezenta unei afectiuni organice.

Oboseala suprarenala, principala problema de sanatate a momentului. Rolul glandelor suprarenale si semnele fizice clare ale epuizarii lorloading...

Adauga un comentariu